Fondul Proprietatea va fi supravegheat de Mircea Ursache, bun coleg de partid cu Viorel Hrebenciuc.

Pentru a nu deranja partidul, Ursache se prezinta drept un tehnocrat. El insa este membru al PSD Ilfov, iar de-a lungul timpului a ocupat si functii de conducere in partid. In negocierea postului pentru Ursache s-a implicat si Viorel Hrebenciuc, sustin surse din conducerea PSD. Numele lui Ursache apare alaturi de cel al "sforarului" PSD si in dosarul Omar Hayssam.

PSD va furniza Fondului Proprietatea un nou membru al Consiliului de Supraveghere. Este vorba despre Mircea Ursache, fost lider al PSD Bucuresti, actualmente membru de rind in filiala PSD Ilfov. Miscarea vine in conditiile in care conducerea PSD neaga cu orice prilej intrarea, intr-o forma sau alta, la guvernare. Pesedistii s-a exprimat, pina deunazi, impotriva Fondului Proprietatea, cerind desfiintarea acestuia. Astazi PSD nu mai e chiar atit de ferm.

Mircea Ursache ne-a confirmat ieri ca ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, i-a propus sa faca parte din conducerea Fondului si ca el a acceptat deja oferta. Ursache sustine ca nu stie daca aceasta oferta a venit in urma consultarilor pe care Vosganian le-a avut cu PSD. In presa de ieri au aparut informatii cu privire la o reuniune a conducerii PSD in care Mircea Geoana anunta ca premierul Tariceanu le-a oferit un post la Fondul Proprietatea.

"Propunerea numirii lui Ursache nu vine din partea noastra", spune Hrebenciuc. Intrebat despre Mircea Ursache, Hrebenciuc a afirmat: "Eu sint prieten cu Ursache? Eu sint prieten cu toata lumea". La rindul sau, Mircea Ursache neaga ca ar fi discutat aceasta problema cu Hrebenciuc. "Nu am facut parte din acelasi Cabinet. Sigur, sintem colegi. Colegi de partid. Dar despre aceasta tema nu am discutat". Ursache spune ca este un tehnocrat si ca rezultatele pe care le-a avut in fruntea AVAS, in vremea guvernarii Nastase, l-au recomandat pentru aceasta noua misiune.

La nivel oficial, PSD se pronunta impotriva infiintarii Fondului prin intermediul unei ordonante de urgenta. Geoana a declarat ieri ca e de acord cu ideea recompensarii fostilor proprietari. "Dar nu sintem de acord cu crearea unui fond speculativ, care risca sa duca inspre un numar mic de speculanti la bursa sute de milioane, poate miliarde de euro din avutia nationala".

PNL l-a propus ieri pe Ionut Popescu pentru a face parte din Consiliul Fondului. Fost ministru al Finantelor, Popescu este astazi membru al PLD. Cel de-al treilea loc liber la FP revine UMDR, care-l propune pe Iuliu Winkler. Ministrul Vosganian si-a propus sa introduca in Parlament, pina la 20 mai, ordonanta privind Fondul. (Cristian Sutu, Lucian Gheorghiu)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.