Sindicatul din Societatea Romana de Radiodifuziune a facut in 2005 un raport-bomba care dezvaluia o parte din ilegalitatile facute la postul public in acea perioada.

Maria Toghina, presedintele-director general al SRR, a primit acest raport, dar a preferat sa musamalizeze cazul. Mai grav, de atunci si pana in prezent, o parte dintre personajele nominalizate in acel document a fost promovata in functii de conducere. Dezvaluirile sindicatului vorbesc de fonduri de protocol cheltuite preferential si de emisiuni scoase la mezat. Pentru ca vreme de un an si jumatate nu au primit nici un raspuns la reclamatiile facute, sindicalistii au hotarat sa-i declare razboi directoarei Maria Toghina. Ei o considera pe aceasta complice la jaful facut la SRR si vor inlaturarea ei. "Gardianul" prezinta in exclusivitate o parte dintre faptele de coruptie trecute in acel raport, care au intrat recent si in atentia DNA.

Societatea Romana de Radiodifuziune sta de cateva luni pe un butoi de pulbere. Relatia dintre Maria Toghina, presedintele-director general, si sindicatul SRR se raceste pe zi ce trece, tot mai multi salariati de la Radio, acuzand managementul defectuos al acesteia. Totul a pornit de la un raport-bomba intocmit de sindicalisti in urma cu mai bine de un an si care a fost tinut la sertar de Maria Toghina. In respectivul document se demascau abuzuri grave ale unor personaje- cheie din SRR, care in loc sa fie sanctionate de presedinta Radioului, au fost pastrate in functie sau chiar promovate. Gardianul prezinta in exclusivitate o parte a acelui raport care face acum obiectul unor cercetari ale Departamentului National Anticoruptie.

Corespondenta oficiala dintre Asociatia Profesionala Radio (sindicatul SRR) si Maria Toghina a inceput in noiembrie 2005, atunci cand primii i-au pus directoarei pe birou raportul privind unele sesizari referitoare la situatia din Studioul Teritorial Bucuresti. A fost prima incercare a unor salariati ai Radioului Public de a face curatenie in ograda proprie. De atunci si pana in prezent, presedintele director-general nu a luat nici un fel de masura, preferand sa tina la secret raportul sindicalistilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.