Parlamentul a aprobat intrarea si stationarea fortelor americane pe teritoriul Romaniei, in baza acordului semnat in urma cu doi ani intre cele doua state. Ieri, plenul reunit al celor doua Camere a dezbatut solicitarea presedintelui interimar Nicolae Vacaroiu in acest sens, votul dat de parlamentari fiind mai degraba formal.

Cererea oficiala trimisa de presedintele interimar se referea la aprobarea Parlamentului pentru intrarea si stationarea fortelor SUA pe teritoriul Romaniei, pentru intreaga perioada de aplicabilitate a Acordului dintre Romania si SUA privind activitatile fortelor Statelor Unite stationate pe teritoriul Romaniei, semnat la Bucuresti la 6 decembrie 2005.

Inainte ca fiecare formatiune sa isi prezinte punctul de vedere, premierul Calin Popescu Tariceanu le-a solicitat parlamentarilor sa voteze "firesc, parteneriatul cu SUA".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.