Numele lui Valeriu Stoica si ale unor magistrati bucuresteni, precum si al unui expert contabil au intrat in atentia Ministerului Justitiei, acuzati fiind de influentarea judecarii unui dosar in favoarea companiei Shell Gas Romania. Aceasta din urma este reprezentata legal de casa de avocatura „Stoica&Asociatii“. Cazul se afla si in atentia Consiliului Superior al Magistraturii.

Contactat telefonic, liderul PLD ne-a declarat ca astfel de acuzatii sunt aduse pentru ca "e greu ca adversarii nostri sa gaseasca argumente mai puternice decat ale noastre". In aceste conditii, fostul ministru al justitiei, Valeriu Stoica, a avertizat ca oricine incearca sa stirbeasca imaginea casei de avocatura, care "are reputatie la nivel national si international", "va raspunde potrivit legii".

Numele lui Valeriu Stoica si ale unor magistrati bucuresteni au intrat in atentia Ministerului Justitiei, acuzati fiind de influentarea judecarii unui dosar in favoarea companiei Shell Gas Romania. Cauza are ca obiect un litigiu intre o societate din Dolj si renumita companie, care trebuie sa achite o datorie de peste un milion de euro, obligata fiind printr-o decizie a Tribunalului Bucuresti. In faza de apel, la instanta superioara, expertul contabil, stabilit de instanta, a fost acuzat ca a intocmit raportul cu date "din burta", fara sa vrea sa tina cont de informatiile pe care una dintre parti a vrut sa i le prezinte. Consiliul Superior al Magistraturii a fost sesizat, dar inca nu a dat un raspuns. Totodata, firma doljeana va apela si la forurile europene, sesizand un caz pe care institutiile de la Bucuresti nu dau semne ca ar vrea sa-l clarifice.

Intr-un memoriu adresat ministrului justitiei, Tudor Chiuariu, reprezentantii unei societati doljene, aflate in litigiu cu Shell Gas Romania, acuza "lucraturile domnului avocat Valeriu Stoica", care "a reusit in doua randuri suspendarea executarii silite (a firmei Shell Gas Romania - n.r.) cu concursul vadit abuziv al judecatorilor". In acelasi timp, potrivit memoriului adresat Ministerului Justitiei, "se incearca, prin realizarea unui raport de expertiza contabila «ingrasat exagerat», sa se obtina la Curtea de Apel Bucuresti o hotarare total diferita de cea pronuntata de Tribunalul Bucuresti, «lucrandu-se» sistematic in acest sens".

Executarea silita a fost suspendata

In cadrul litigiului, Shell Gas Romania SA este acuzata ca a reziliat abuziv niste contracte, astfel incat trebuie sa achite 40 de miliarde lei vechi, iar Tribunalul Bucuresti a obligat Shell Gas la plata acestei sume. In cadrul aceluiasi proces, Shell Gas a solicitat restituirea a 5.010 butelii si plata beneficiului nerealizat. Buteliile au fost executate in baza prevederilor Codului comercial, pentru valorificarea privilegiului mandatarului, intrucat Shell Gas a refuzat sa-si plateasca datoriile comerciale. Tribunalul Bucuresti a admis in parte cererea Shell Gas.

A inceput executarea silita, dar aceasta a fost suspendata "cu ajutorul influentei avocatului Valeriu Stoica si cu sprijinul presedintei Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti si al judecatorului Robert Tunsu", dupa cum se arata in memoriu. In faza de apel, Curtea de Apel Bucuresti a incuviintat un nou raport de expertiza, iar Shell Gas si-a crescut beneficiul nerealizat, de la 9 miliarde lei la 55 miliarde, chiar daca, prin raportul de expertiza de la Tribunalul Bucuresti, se stabilise ca acesta este de 600 milioane lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.