PSD a marsaluit in Bucuresti cu peste 10.000 de oameni momiti cu mancare si bautura gratis. Becali a beneficiat de aprecierea maxima a romilor: Tu esti tata'l nostru, manca-ti-as

Patru mici si o bere. Atat a dat pe gratis PSD in schimbul prezentei a mii de oameni in Parcul Izvor la petrecerea organizata cu ocazia zilei de 1 Mai. Conducerea PSD a reusit sa dea dovada de o mobilizare exemplara, reusind sa stranga peste 10.000 de oameni cu care a marsaluit pe strazile Capitalei, de pe bulevardul Kiseleff, pana in Parcul Izvor. Acolo, asteptau inca vreo 10.000, majoritatea membri PSD. In fata Palatului Parlamentului, lucrurile nu au mai putut fi atat de bine tinute sub control.

Mai multi romi s-au luat la bataie si au fost urcati cu scandal in dubele politiei; in locurile unde se imparteau micii, oamenii erau extrem de iritati de lungimea cozilor, iar unii s-au aratat foarte nemultumiti de faptul ca n-au prins tichetele cu mici si bere gratis. "Au zis ca dau pe gratis. Au mintit! Lumea d'aia s-a imbulzit aici", a comentat cu naduf o bucuresteanca in fata camerelor de filmat.

La manifestarea pesedista s-a prezentat si Gigi Becali, care a polarizat urgent interesul manifestantilor. Liderul PNG a explicat ca a venit la un mic si-o bere, moment in care asistenta a dat drumul la scandari. Un rom mic s-a declarat extaziat: Tu esti tata'l nostru, manca-ti-as!

Geoana, impresar

La ora 10.00 - ora de debut a actiunii social-democrate, in sediul central al partidului era forfota mare. Doua formatii - una de muzica populara, iar alta hip-hop cantau de zor. Cel mai mult i-au placut liderului PSD versurile hip-hop fredonate de un grup de tineri, descoperiti de el intr-o deplasare facuta la Craiova. Peste doar o ora, melodia a devenit hit printre membrii PSD adunati in curtea partidului. "Lasa-ma sa spun ce nu-mi convine/Nu suport mincinosii, adica unu asa ca tine", a cantat Geoana alaturi de toata floarea pesedista. In tot acest timp, secretarul general al PSD, Titus Corlatean a facut pe ghidul si le-a prezentat tinerilor social-democrati sala in care se desfasoara sedintele Biroului Permanent National al PSD, cabinetul presedintelui partidului, Mircea Geoana, precum si alte birouri. Unii dintre vizitatori s-au asezat in fotoliul liderului Mircea Geoana pentru a-si face fotografii.

Mesaj anti-Basescu

Demonstratia de forta a PSD a avut insa si un puternic mesaj anti-Basescu, Mircea Geoana cerandu-le sustinatorilor si membrilor pesedisti sa voteze la referendum pentru demiterea presedintelui suspendat. In discursul tinut la sediul central, el i-a indemnat pe cei 1.500 de tineri veniti la sediul PSD sa nu accepte antimodele politice sau sociale, facand aluzie la Traian Basescu. "Traian Basescu va plati la referendumul din 19 mai, cand romanii vor vota pentru demiterea lui", a comentat liderul PSD. El a cerut pesedistilor sa redea onoarea politicii romanesti si sa inlature tot ce nu inseamna modestie si onestitate.

In jurul orei 12.30, o coloana formata din aproximativ 2.000 de social-democrati a pornit de la sediul central al partidului pe traseul Soseaua Kiseleff - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Sala Palatului - Cercul Militar National - Muzeul National de Istorie - Piata Operetei - Bd. Natiunile Unite - Parcul Izvor. Marsul a decurs fara incidente, insa soferii au fost extrem de nemultumiti pentru ca traficul a fost blocat. Cei prezenti au fost imbracati cu tricouri rosii, pe care este inscriptionat sloganul "1 Mai mult pentru cei multi!" si o furnica - noul logo al PSD. Marsul membrilor social-democrati s-a incheiat in Parcul Izvor, unde sarbatoarea cu mici si bere a fost insotita de scurte discursuri electorale ale liderilor PSD.

In Parcul Izvor, Geoana le-a spus celor prezenti ca dedica ziua de 1 Mai Ralucai Stroescu - "cea care a murit extenuata de munca"- si i-a indemnat pe cei cateva mii de oameni sa se roage pentru aceasta. "Vreti sa traiti ca acum? Votati PSD sa traiti mai bine. Spunem DA pentru o bere, pentru un mic si pentru o formatie buna, spunem DA pentru PSD", a spus presedintele PSD. Tot de 1 Mai, Geoana a amintit si de militarul roman ranit in Afganistan si de toti cei care servesc interesul tarii, si le-a cerut romanilor sa se roage pentru acestia ca sa se intoarca acasa sanatosi. (Roxana ANDRONIC)

Sarbatoare rosie in toata tara

Pesedistii au organizat in toata tara petreceri cu mici si bere, la care au participat mii de oameni. Liderii "Grupului de la Cluj" au lipsit de la petrecerea organizata in Capitala, pentru a sarbatori cu "propriul electorat".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.