Vacanta de 1 Mai a adus hotelierilor din Vama Veche o mare bucurie: record absolut de turisti. Ce a insemnat acest lucru pentru bietul sat pescaresc? O mare de gunoaie, masini din care de auzeau acorduri "suave" de manele si tineri beti violenti. incepand cu 27 aprile si terminand cu 1 mai, puzderie de oameni au calcat in picioare, la propriu si la figurat, Vama Veche, in cautare de senzatii tari.

Nonconformism nu inseamna nesimtire!

Cu siguranta, Vama este cel mai nonconformist loc din Romania, insa multi dintre cei care au venit au confundat acest lucru cu ideea ca de fapt, aici poti sa faci cata mizerie doresti si unde doresti. Priveam uimita un reportaj la televizor facut in Vama in care tinerilor li se dadeau saci menajeri pentru a-si strange gunoaiele. Cat de sarguinciosi erau ei in fata camerei de filmat! Adevarul era, din nefericire, altul. La tot pasul gaseai sute de sticle, cutii de bere aruncate, ambalaje si orice tip de obiect ce nu mai putea fi folosit. Iar cei care nu doreau sa contribuie la mizeria generala, cu siguranta aveau nevoie de multa rabdare si perseventa pentru a gasi in primul rand un cos de gunoi si apoi, daca aveau noroc sa-l depisteze, acesta era tot timpul plin. si daca nu te impiedicai de aceste mormane, cu siguranta te loveai de un tanar care abia se mai tinea pe picioare de "fericire" si care te ruga mai mult decat insistent sa-i dai niste bani, evident, pentru bautura.

Pitorescul peisaj continua cu masini ce prafuiau tot in calea lor si din care atarna o mana pe care trona ghiulul impreuna cu bratara din aur masiv si din care se auzea intotdeauna muzica data foarte tare. Ma gandesc ca singurul motiv pentru care era asa este deoarece soferul nu auzea prea bine atat muzica din interior cat si cea care venea din toate barurile si cluburile aflate in Vama.

Sa ne drogam nestingheriti!

Noaptea incepea adevarata petrecere. Vama se transforma intr-un adevarat loc al contrastelor. Mii de oameni care faceau ce le traznea si unde. Conceptul de toaleta disparea cu desavarsire din capul multora, in orice clipa vazandu-te nevoit sa parasesti bucatica de plaja pe care te-ai instalat deoarece tocmai fusese transformata in toaleta. Iar daca nu erai pe plaja, tot aveai "norocul" sa-i zaresti aliniati la un perete pe langa care erai nevoit sa treci. Cu siguranta insa, in topul celor mai groaznice lucruri se afla gasca de tineri pe care am vazut-o injectandu-si nestingherita droguri in vena.

Daca mi se permite sa fac putin haz de necaz, poate au recurs la aceasta masura extrema impinsi de o alta gasca asezata in jurul unei masini din care se auzeau "gratioase" acorduri de manele, masina ostentativ instalata langa un club unde se asculta rock. Concluzia mea finala este ca anul acesta, de 1 Mai, Vama Veche a suferit cel mai mult, avand parte de cel mai grotesc spectacol oferit de oameni care o vad ca pe o Ibiza a Romaniei. Poate insa se vor fi razgandit sa mai vina vreodata iar Vama va fi redata de drept celor care stiu sa o apreciaze asa cum trebuie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.