In Romania situatia organismelor modificate genetic este total scapata de sub control, arata o analiza a Greenpeace Romania. Romania are mari lacune legislative in ceea ce priveste cultivarea OMG.

Greenpeace a investigat in ultimii trei ani "esecurile Guvernului Romaniei de a asigura controlul si trasabilitatea plantelor de soia modificata genetic (MG), produsa de compania Monsanto, din camp si pana pe rafturile magazinelor alimentare".

Culturile ilegale (experimente cu cartofi si pruni MG, culturi masive de soia MG in toata tara), piata neagra cu seminte, contaminarea din fabricile de procesare si alimentele MG ilegale arata ca situatia soiei MG este total scapata de sub control. Planurile Ministerului Agriculturii pentru anul 2006 au fost de descurajare a cultivarii soiei MG, dar suprafata cultivata in 2006 a fost de 130.000 ha, deci aproape ca s-a dublat fata de 2005, cand au fost cultivate 85.000 ha. Acestea sunt concluziile unei analize Greenpeace privind situatia organismelor modificate genetic din Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.