Romania si Bulgaria provoaca disensiuni in cadrul UE Marea Britanie si Franta si-au unit fortele pentru a cere ca Bruxelles-ul sa-si inaspreasca pozitia fata de coruptia "grava" din Romania si Bulgaria, in conditiile in care exista voci care sustin ca noile membre UE incep sa fie scapate de sub control, scrie Financial Times.

In plus, reprezentantii Suediei si Olandei si-au exprimat temerile in privinta faptului ca Comisia Europeana nu isi ia in serios promisiunea de a mentine presiunea asupra celor doua state pentru a finaliza reformele legislatiei promise, subminand astfel credibilitatea procesului de extindere al Uniunii.

Statele mentionate si-au manifestat temerile in cadrul unei intalniri private desfasurate in aceasta luna, sustinand ca Franco Frattini, comisarul european pentru Justitie, s-a apropiat prea mult de cele doua state pe care le monitorizeaza.

Spre exemplu, scrie FT, decizia comisarului de a merge la schi impreuna cu ministrul bulgar de interne, Rumen Petkov, a starnit consternare in multe state membre UE.