Principalele nereguli constatate pina acum de echipa de control se refera la nerespectarea timpului de lucru si odihna, nerespectarea muncii suplimentare, neacordarea pauzelor intre doua zile consecutive de munca si nerespectarea zilelor de weekend, a precizat Dobrescu. De asemenea, inspectorii au constatat ca sint incalcate inclusiv prevederile din Contractul Colectiv de Munca, precum si cele privind securitatea si sanatatea in munca.

O alta abatere foarte grava constatata de Inspectia Muncii Bucuresti se refera la faptul ca norma de munca a fost creata de angajator fara acordul salariatilor, a adaugat Paul Dobrescu. Potrivit inspectorului sef, firma risca sa primeasca cea mai mare sanctiune prevazuta de lege. Dobrescu a precizat ca echipa mixta de inspectori trimisi in control la compania multinationala unde a lucrat Raluca Stroescu nu a finalizat verificarile, ancheta urmind sa continue.

Pina acum, nici o reactie din partea multinationalei. Reamintim ca Raluca Stroescu (31 de ani) era manager de audit la filiala romana a companiei Ernst&Young. Ea a fost gasita moarta, duminica dupa-amiaza, de catre politisti si pompieri, care au fost alarmati de un coleg al tinerei. Colegi ai Ralucai Stroescu spun ca ea lucrase intensiv in ultimele trei saptamini, la un proiect important de audit. In aceste trei saptamini, femeia ar fi slabit sapte kilograme, dupa cum i-a spus unei colege in urma cu citeva zile.