In urma cu citeva luni, proaspatul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, a inregistrat citeva cintece de muzica populara, acompaniat de formatia lui Nelu Ploiesteanu.

Acum, noua demnitate pare sa-i fie stinjenita de aventura din studio si ministrul Transporturilor se face ca ploua. "Domnul Orban a inregistrat doua zile, cu orchestra mea. A interpretat sase cintece, alese de el. (...) Am inregistrat si doua piese in duet, una dintre ele e «Lelita Ioana»", ne-a declarat Nelu Ploiesteanu, celebrul lautar si partenerul lui Orban pe viitorul CD.
Devenit foarte vizibil prin atacurile insistente la adresa lui Traian Basescu, Ludovic Orban a dovedit in multe situatii ca-si poate folosi vocea si la ocazii lirice. Ascultat la manifestatii, aplaudat in caminele studentesti sau fotografiat in circiuma, vicepresedintele PNL n-a ezitat sa-si arate talentul muzical, fie ca s-a ajutat cu chitara, fie ca a lasat greul in seama vocii.

Intentia era sa lanseze un album, in colaborare cu vestitul lautar, la casa de discuri RBA. Acum, Ludovic Orban nu mai recunoaste nimic. Nici Radu Baron, directorul RBA, nu e mai cooperant. Initial, a zis ca ministrul va trebui sa refaca, in studio, citeva portiuni de piese. Ulterior, a invocat faptul ca nu a semnat nici un contract cu Ludovic Orban si nu ne poate oferi informatii referitoare la acest material muzical.

Sase cintece

Cu toate astea, acum cinci luni, Ludovic Orban si Nelu Ploiesteanu au intrat in studioul muzical si, pe parcursul citorva zile, au inregistrat 14 cintece. "Domnul Orban a inregistrat doua zile, intre orele 11.00 si 15.00, cu orchestra mea. A interpretat sase cintece, alese de el, din mai multe zone ale tarii, dar si o piesa mai revolutionara de pe la el, din zona Ardealului, ceva cu «nu-i bun razboiu’». Are o voce frumoasa si prinde repede. Am inregistrat si doua piese in duet, una dintre ele e «Lelita Ioana». Separat, am inregistrat si eu alte sase piese. La pupitrul de sunet s-a aflat un om foarte talentat, sunetistul filmelor «Cel mai iubit dintre paminteni» si «Ticalosii»", ne-a declarat Nelu Ploiesteanu. Vestitul lautar nu stie cind va fi lansat albumul si nici cum se va numi, aceasta decizie urmind a fi luata de directorul RBA.

Ludovic Orban: "Nu comentez"

Contactat de "Cotidianul" pentru a ne da o serie de amanunte privind inregistrarea, Ludovic Orban ne-a precizat: "Nu vreau sa fac nici o referire despre acest subiect, pentru simplul motiv ca produsul nu este pe piata". "Intentia mea a fost aceea de a inregistra un CD, dar, din cauza calitatii modeste a aparaturii de inregistrare din studio, am renuntat."

Ministrul Transporturilor nu a ascuns niciodata faptul ca este pasionat de chitara. In toate CV-urile sale, cintatul la chitara este trecut la capitolul "hobby". Orban este fericitul posesor a trei chitare. Pina de curind, cind era inca viceprimar al Capitalei, una dintre chitare era tinuta la birou, alta in masina si a treia acasa. "Mi-am adus chitara la birou ca sa-mi aduc aminte ca sint om", declara anul trecut actualul ministru al Transporturilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.