O carte complet necunoscuta capata acum o importanta politica deosebita, dupa ce autorul ei a devenit presedinte interimar al Romaniei.

"Consider cea mai mare gafa din perioada de tranzitie desfiintarea CAP-urilor". Acesta este unul dintre citatele cartii "scrise" de Nicolae Vacaroiu.

De fapt, n-a scris-o el, ci un ziarist vilcean care i-a luat un interviu-fluviu. Volumul a fost publicat in 1998, la Editura Intact a lui Dan Voiculescu. In carte, Vacaroiu face afirmatii naucitoare. El mai sustine ca guvernul CDR din 1998, condus de Radu Vasile, a facut o greseala uriasa cind a decis "scoaterea din functie, pe acuze nesemnificative, a celui mai bun bancher in domeniul valutar, Bancorex". Vacaroiu recunoaste, fara sa vrea, si faptul ca Viorel Hrebenciuc, pe atunci secretar general al Guvernului, intervenea pentru acordarea unor credite.

Citeste si:

Intr-o carte aparuta in 1998, actualul presedinte interimar al Romaniei regreta disparitia Bancorex si a CAP-urilor. Trecusera deja doi ani de cind isi incheiase mandatul de prim-ministru, cind Nicolae Vacaroiu a ales sa vorbeasca despre propriul lui trecut intr-un interviu-maraton publicat in cartea "Romania, jocuri de interese". Volumul a aparut la editura lui Dan Voiculescu - Intact.

Nicolae Vacaroiu afirma ca una dintre gafele uriase ale guvernului CDR din 1998, condus de Radu Vasile, a fost "scoaterea din functie, pe acuze nesemnificative, a celui mai bun bancher din domeniul valutar, Bancorex". Una dintre cele mai importante banci comerciale din Romania, Bancorex s-a prabusit in anii 1997-1998, in urma unui scandal financiar generat in principal de acordarea unor credite preferentiale.