Ieri, vizita neasteptata la sediul Colegiului National pentru Studierea Arhivelor fostei Securitati. Cunoscutul tenisman si om de afaceri Ion Tiriac a fost sa-si vada dosarul de urmarit.

"Este de neconceput ca atatia ani am avut in spate pe cineva care sa se ocupe cu asemenea lucruri", a spus Tiriac. Domnia sa sustine ca a fost urmarit de Securitate inca de pe vremea cand juca tenis si cand avea doar... 19 ani, adaugand ca toti sportivii aveau dosare, din momentul in care au parasit tara. "Cum credeti ca am fost noi in strainatate, fara sa fi fost urmariti?"

Omul de afaceri Ion Tiriac a declarat, ieri, la iesirea din sediul CNSAS, unde a stat aproximativ o jumatate de ora, ca si-a studiat "doua-trei file" din dosarul de urmarit, care i-ar fi fost intocmit inca de la debutul carierei sale sportive.
Afaceristul a declarat ca isi imagina ca are dosar de Securitate, pentru ca, mergand des in strainatate, nu putea scapa urmaririi de catre politia politica. "Toti sportivii avem dosare, cum credeti ca am stat 20 de ani in strainatate fara sa fim urmariti?", s-a intrebat el, de fata cu jurnalistii. Miliardarul a spus ca a vazut doua-trei foi si ca "este de neconceput ca am avut pentru nimicuri oameni in spate". "Asta n-am crezut niciodata", a spus el, lasand de inteles ca Securitatea se ocupa de aspecte banale ale vietii sale.

Tiriac a estimat ca are dosar de cand a inceput sa joace tenis si de cand a iesit IN strainatate, adica de la 19, 20 sau 21 de ani. Intrebat daca si-a turnat vreun coleg, fostul tenisman a raspuns ironic: "Inca nu, dar nu e timpul trecut". El a parasit sediul CNSAS, urcandu-se grabit in masina sa luxoasa si urandu-le ziaristilor sa traiasca mai bine. Conform unor surse din CNSAS, Ion Tiriac nu are decat un dosar de urmarit. Asupra lui Tiriac nu au existat niciodata suspiciuni ca a colaborat cu Securitatea. Afaceristul a ocupat o singura data o functie publica (ocazie cu care orice persoana trebuie verificata din oficiu, n.r.), in guvernul Nastase, cand a condus o agentie guvernamentala pentru stimularea investitiilor straine. Constantin Ticu Dumitrescu, membru CNSAS, a declarat, joi, ca "bietul Tiriac, daca o avea vreun dosar de retea, e nevinovat fata de altii care n-au niciun fel de dosar".

Pe de alta parte, numele lui Tiriac a fost vehiculat in ultima vreme in mediile politice si mediatice ca fiind posibilul unic candidat, ca si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, al coalitiei anti-Basescu in cazul unor alegeri prezidentiale anticipate. Tiriac este primul roman inclus in topul celor mai bogati oameni din lume realizat de revista Forbes


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.