Magistratii Tribunalului Bucuresti urmeaza sa se pronunte asupra vinovatiei directorului general al Directiei juridice din cadrul AVAS, Alexandru Mindrut, acuzat de procurorii anticoruptie de luare de mita si trafic de influenta.

Alaturi de el au fost deferiti justitiei si doi oameni de afaceri din Republica Moldova - Sergiu Bulatel (administrator al Gerom SA Buzau si Hystria Expert) si Ludmila Buzu (director general adjunct al Gerom) pentru dare de mita, respectiv complicitate la aceasta infractiune, la cumparare de influenta si la luare de mita. In fapt, folosindu-se de calitatea sa de consilier AVAS, Mindrut a pretins anul trecut 40.000 de dolari de la Guma Valeriu (actionar la Gerom), din care a primit jumatate la 11 septembrie 2006 prin intermediul complicei Buzu.

In schimbul mitei, Mindrut s-a angajat sa influenteze functionari ai AVAS pentru aprobarea unei conventii de mentinere in vigoare a contractului de privatizare a Gerom. "Acest beneficiu era urmarit de cumparatorii de influenta intrucat AVAS era indreptatita sa desfiinteze contractul de privatizare, ca urmare a neindeplinirii obligatiilor asumate prin acest contract, care fusese incheiat in septembrie 2002", se arata in comunicatul DNA.

Restul de bani au fost primiti de Mindrut, dupa ce a fost numit director general al Directiei juridice a AVAS, pentru a solutiona favorabil lui Bulatel si Guma un litigiu privind neplata penalitatilor in suma de 214.000 euro.
O parte din bunurile lui Mindrut si ale Ludmilei Buzu au fost puse sub sechestru, procurorii anticoruptie dispunand disjungerea cauzei si formarea a doua dosare separate in care sunt cercetati fosti si actuali functionari ai AVAS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.