Romanii vor participa la un referendum de 60 milioane lei Actul normativ reglementeaza cheltuielile pentru prelucrarea si centralizarea rezultatelor votarii, a celor privind organizarea birourilor electorale si nivelul indemnizatiilor zilnice pentru activitatea personalul implicat in procesul electoral, potrivit NewsIn.

Suma se asigura de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), SGG - pentru Institutul National de Statistica si pentru Serviciul de Transmisiuni Speciale (STS) si prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe. Bugetele institutiilor mentionate vor fi suplimentate din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2007.

Astfel, 54.505.000 de lei vor fi alocati bugetului Ministerului Internelor si Reformei Administrative, suma care va fi distribuita astfel: 46.635.000 lei pentru prefecturi, 490.000 de lei pentru Biroului Electoral Central, 6.700.000 de lei - Inspectoratului General al Politiei, 500.000 lei - Comandamentului National al Jandarmeriei, 180.000 lei - Centrului National de Administrare a Bazei de Date privind Evidenta Persoanelor. Suma de 1.140.000 de lei va fi alocata pentru bugetul SGG - Institutului National de Statistica. Alte 4.200.000 de lei vor merge la bugetul Ministerul Afacerilor Externe, iar 155.000 lei - la bugetul Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Hotararea prevede ca MIRA repartizeaza prefecturilor fondurile necesare organizarii si desfasurarii referendumului. De asemenea, din bugetul MIRA se asigura sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor cu organizarea, dotarea si functionarea Biroului Electoral Central.

Sumele necesare pentru inchirierea de la operatorii publici a circuitelor telefonice si conexiunilor locale de comunicatii de date, pentru asigurarea serviciilor de telefonie speciala si de comunicatii de date necesare Biroului Electoral Central si birourilor electorale de circumscriptie se vor asigura prin bugetul STS.