Taxa auto va fi redusa Comisia Europeana a solicitat guvernului sa modifice taxa de inmatriculare astfel incat sa fie eliminata discriminarea dintre masinile second hand din Romania, pentru care nu se plateste taxa, si cele din alte tari UE, pentru care se plateste, informeaza NewsIn. De asemenea, Comisia a cerut ca vechimea sa nu fie considerata un factor care favorizeaza poluarea si, in consecinta, taxa sa nu depaseasca valoarea reziduala a masinii.

"Vom continua discutiile pe tema discriminarii, speram ca argumentele noastre sa fie luate in seama", a afirmat Vosganian facand referire la faptul ca in Romania autoturismele noi fie importate, fie produse in Romania sunt taxate. O alta modificare a taxei consta in majorarea limitei maxime de la care nu se mai face diferenta intre autoturisme de la sase la 15 ani.

Romania a primit la sfarsitul lunii martie notificarea oficiala de la Comisia Europeana referitoare la declansarea procedurii de infringement pentru taxa auto la care va trimite, in urmatoarele doua luni, un raspuns si va astepta cea de-a doua etapa in acest proces, respectiv scrisoarea de argumentatie din partea Comisiei.

"Taxa de inmatriculare nu se va schimba in urmatoarele doua luni. In aceasta perioada Ministerul Finantelor va trimite raspunsul la notificarea Comisiei Europene si va astepta argumentatia", spunea atunci fostul ministru al finantelor, Sebastian Vladescu.