O scrisoare naucitoare a ambasadorului Olandei in Romania a pus pe jar oficialii din Ministerul de Interne. Diplomatul s-a aratat ingrijorat de faptul ca proiectele anticoruptie bat pasul pe loc si ca oficialii ministerului il ocolesc.

Seful DGA, Irinel Paun, a preferat sa mearga la investirea ministrului David decit sa discute cu ambasadorul Werner.

Nemultumirea ambasadorului Jaap Werner este legata de proiectele anticoruptie in care Ambasada Olandei si alte patru ambasade sint parteneri, iar beneficiar este Directia Generala Anticoruptie (DGA).

Ingrijorarea sa a crescut in ultima vreme dupa ce conducerile DGA si Ministerului Internelor, Reformei si Administratiei (MIRA) au evitat intilnirile cu el. Werner ne-a spus ca, in urma cu doua saptamini, actualul sef al DGA, procurorul Irinel Paun, a contramandat o intilnire care avea ca scop exact discutarea acestor probleme: "Eu am programat o intrevedere cu domnul Paun pentru ca sintem ingrijorati de citeva masuri luate recent in lupta impotriva coruptiei. Olanda, alaturi de alte tari, ofera sprijin financiar unui proiect al DGA si al Asociatiei pentru Implementarea Democratiei (AID), o organizatie neguvernamentala care vrea sa infiinteze centre nationale pentru integritate, unde cetatenii pot raporta acte de coruptie ale functionarilor publici", a explicat diplomatul. Proiectul este finantat cu 15.000 de euro de catre cele doua ambasade.

DGA a retras computerele

"Acum citeva saptamini, domnul Paun a dat instructiuni sa fie retrase computerele pe care DGA le punea la dispozitia proiectului, iar AID a fost obligata sa renunte la anumite facilitati in cadrul acestui proiect", si-a justificat ingrijorarea Werner. La intrevederea unde trebuia sa se discute despre retragerea computerelor, Werner s-a trezit ca in locul lui Irinel Paun, seful DGA, plecat inopinat la investirea noului ministru Cristian David, a venit unul dintre adjunctii sai.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.