Potrivit unor surse din serviciile secrete, cel care a lasat sa „plece“ catre Mircea Geoana „notitele lui Coldea (foto) catre Basescu“ ar fi chiar adjunctul sefului SRI, Ionel Marin. Acesta nu a fost audiat, insa, de catre membrii Comisiei SRI.

Generalul Ionel Marin avea cel putin datorii morale fata de Radu Timofte, fostul sau sef, pentru ca acesta din urma l-a adus de la MApN-Directia Generala de Informatii Militare, in 2001, adjunct la SRI. Mai mult, conform unor materiale aparute in presa centrala, fiul generalului, Adrian Marin, este asociat in firma OMEGA SRL si cu Radu Timofte.

Comisia pentru controlul si supravegherea activitatii SRI bajbaie, inca, pe cazul "Notitele lui Coldea" care au fost date publicitatii prin mana liderului PSD Mircea Geoana. intrebarea care se pune este cine ar fi transmitatorul acestor notite a caror autenticitate a fost confirmata chiar de prim-adjunctul sefului SRI, Florian Coldea, si ulterior de Comisia parlamentara pentru controlul acestui serviciu.

Surse confidentiale sustin ca cel care a lasat sa "plece" catre Mircea Geoana aceste notite ar fi chiar adjunctul sefului SRI, Ionel Marin. Acesta nu a fost audiat, insa, de catre membrii Comisiei SRI. Generalul Ionel Marin avea cel putin datorii morale fata de Radu Timofte, fostul sau sef, pentru ca acesta din urma l-a adus de la MApN-Directia Generala de Informatii Militare, in 2001, adjunct la SRI. Mai mult, conform unor materiale aparute in presa centrala, fiul generalului, Adrian Marin, este asociat in firma OMEGA SRL si cu Radu Timofte si cu Gabriel Naghi (fost sef SPP si apropiat al fostului presedinte Ion Iliescu). In aceasta firma lucreaza mai multe persoane cu apartenenta la PSD. Iata, asadar, ca legaturile dintre PSD si actualul adjunct al lui George Maior (n.red.- care a fost propulsat la sefia SRI in timp ce era membru al formatiunii politice conduse de Mircea Geoana) sunt evidente.

Mai mult, sursele arata ca intre generalul Ionel Marin si generalul Florian Coldea exista, de ceva vreme, o asa-numita raca profesionala, in conditiile in care Coldea a fost numit de Traian Basescu, prin decret prezidential, dupa rezolvarea crizei ostaticilor, ca prim-adjunct al sefului SRI, functie mai inalta decat cea pe care o ocupa Ionel Marin. Printr-o astfel de "mutare" - afirma aceleasi surse - generalul Marin ar fi platit o polita lui Coldea si ar fi ajutat PSD-ul care l-a sprijinit si propulsat in acesta functie pe care o detine de sase ani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.