Comisia parlamentara de supravegere a activitatii Serviciului Roman de Informatii a inceput ancheta privind presupuse presiuni facute asupra judecatorilor de la Curtea Constitutionala.

Liderul PSD, Mircea Geoana a declarat saptamana trecuta ca asupra judecatorilor de la Curtea Constitutionala s-ar fi facut presiuni cu scopul de a influenta verdictul privind constitutionalitatea cererii de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Raportul anchetei comisiei parlamentare SRI pornite in urma acuzatiilor facute de presedintele PSD, Mircea Geoana, ar urma sa fie redactat pana la sfarsitul acestei saptamani.

Ancheta comisiei vine in urma declaratiilor presedintelui PSD, Mircea Geoana, facute cu o zi inainte de votul din parlament privind suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Liderul PSD a prezentat doua notite de birou, despre care a spus ca ar fi fost scrise de directorul adjunct al SRI, Florian Coldea.

Acesta ar fi solicitat cautarea unor informatii compromitatoare despre judecatorii Ion Predescu si Aspazia Cojocaru, de la Curtea Constitutionala.

Florian Coldea a declarat ca SRI a dispus o ancheta interna legata de unii judecatori ai Curtii dupa ce in presa au aparut relatari privind presupuse acte de santaj facute la adresa judecatorilor, o actiune pe care, spune domnul Coldea, legea o permite.

Mai mult, a spus domnul Coldea, notitele prezentate de presedintele Mircea Geoana nu reprezentau informatii secrete.

Comisia parlamentara SRI i-a cerut presedintelui serviciului, George Maior, sa il suspende din functie pe directorul adjunct Florin Coldea pe timpul anchetei comisiei.

Reprezentantii SRI au spus insa ca masurile care se impun vor fi luate dupa terminarea anchetei interne pornite in cadrul serviciului.

Ancheta comisiei parlamentare ar trebui sa se termine la sfarsitul acestei saptamani.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.