Nicolae Vacaroiu, Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Olteanu si Doru Ioan Taracila la intalnirea de la Cotroceni La palatul Cotroceni a avut loc o intalnire intre presedintele interimar Nicolae Vacaroiu, premierul Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu si presedintele in exercitiu al Senatului Doru Ioan Taracila.

Din declaratiile de presa rezulta ca acestia au discutat in deplina armonie despre proiecte de legi a caror adoptare urmeaza a fi urgentata printr-o mai buna colaborare intre Parlament, Guvern si Presedintie dar si despre organizarea referendumului privind demiterea sau nu a presedintelui.

Nicolae Vacaroiu a declarat ca in aceasta chestiune greul cade pe umerii guvernului "pentru ca este un timp scurt, de 30 de zile, pentru a derula intreaga procedura care este similara cu cea de la alegeri, cu termene foarte scurte".

El s-a declarat convins insa ca lucrurile vor fi duse la capat asa incat "sa fie un referendum corect, sa exprime vointa cetatenilor".

La randul sau, premierul Tariceanu a declarat ca spera ca asemenea intalniri sa se desfasoare regulat si nu a scapat ocazia de a-l critica pe Traian Basescu, amintind relatiile pe care le avea cu acesta cind era in exercitiu.

El si-a exprimat convingerea ca "vom avea o relatie institutionala corecta si eficienta".

Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca spera ca romanii vor vedea in lunile urmatoare ca poate sa existe o relatie de colaborare corecta in interesul institutiilor statului si spre binele cetatenilor "dupa luni si luni de zile in care am vazut un presedinte in conflict cu toate celelalte institutii ale statului".

Miercuri, la Cotroceni, potrivit spuselor lui Nicolae Vacaroiu va avea loc o alta intalnire la care vor participa si reprezentantii principalelor partide politice si guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.