Sepepistii au pregatit terenul, dar mai-marii tarii nu se arata incantati

Presedintele, seful Senatului si cel al Camerei Deputatilor ar trebui sa mearga la Spitalul Militar Central din Bucuresti macar o data pe an, pentru controlul medical general, dar si la "urgente". Asa a hotarat Consiliul Suprem de Aparare a tarii, in sedinta din luna decembrie a anului trecut. insa demnitarii pot evita vizitele la SMC.

In Decizia nr. 166/2006 scrie ca "demnitarul efectueaza anual un control general", dar alternativa doctorului de familie nu este exclusa. Iar in cazul unei interventii precum cea suferita de presedintele Basescu in 2006, cand s-a operat de hernie in Austria, comisia medicala de la Spitalul Militar poate hotari ca pacientul de rang inalt sa fie ingrijit peste hotare. Pe cheltuiala proprie. Totusi, politicienii vizati de hotararea CSAT vor trebui, vrand-nevrand, sa fie insotiti in deplasarile prin tara de un echipaj medical de la SMC, care va colabora cu agentii Serviciului de Paza si Protectie.

Saloane "clasificate" pentru demnitari

Oricum, SPP a instruit deja personalul Spitalului Militar pentru toate variantele posibile. Sepepistii i-au convocat pe medici la briefinguri si simulari, elaborand apoi un protocol ce secretizeaza circumstantele actului medical in care sunt implicati cei trei politicieni. in consecinta, comandantul SMC, doctorul Ioan Sarbu, a dat detalii minime despre cele doua saloane amenajate exclusiv pentru demnitari: "Sunt doua camere cu paturi spitalicesti, obisnuite, dotate cu gaze medicinale, prodoxid de azot si monitoare de supraveghere. Mai exista camere de dus si un spatiu pentru secretariat. Nu ne-a cerut nimeni sa oferim conditii de cinci stele", a explicat Ioan Sarbu, subliniind ca zona saloanelor este "clasificata prin protocol".

Informatii despre starea demnitarilor, numai de la SPP

Potrivit Hotararii nr. 166/2006, SPP este institutia responsabila de convocarea comisiei medicale si de comunicarea starii de sanatate a politicienilor. "Am convenit ca detaliile privind situatia medicala a demnitarilor sa fie furnizate doar de Serviciul de Paza si Protectie. Noi vom intocmi un comunicat dupa fiecare control medical si il vom transmite catre ei", a explicat comandantul Sarbu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.