Fostul presedinte Emil Constantinescu crede ca manifestatiile pro-Basescu seamana mai curand cu plantarea de flori de catre mineri
"O actiune organizata in sprijinul presedintelui este similara cu o mineriada. O manifestatie pro-prezidentiala in Piata Universitatii seamana cu plantarea de flori de catre mineri", ne-a declarat, ieri, fostul presedinte Emil Constantinescu.

El considera ca, in prezent, cel mai grav aspect din societatea romaneasca il constituie scindarea acesteia in doua grupuri antagoniste. "intr-un mod schizofrenic, aproape, societatea romaneasca se divide in tabere ireconciliabile, iar grupurile sociale inceteaza sa mai aiba confruntari pe probleme legitime si se transforma in galerii de fotbal", afirma fostul sef al statului. Constantinescu isi aminteste de fenomenul Piata Universitatii al anilor `90 fara a putea gasi nicio asemanare cu manifestarea pro-Basescu de joi seara. "Atunci era o justificare. Chiar aceia din Securitate aveau o justificare, pentru ca se simteau amenintati si chiar erau amenintati (...) ne deosebeau ideologii, sisteme de valori. in Piata Universitatii a trebuit sa admitem chiar ca existau valori de stanga, comuniste. Pana si minerii aveau justificari", spune fostul presedinte.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.