Curtea de Apel Bucuresti a respins, ieri, cererea avocatului lui Omar Hayssam de trimitere a unei noi adrese catre Ministerul Justitiei pentru reluarea demersurilor in vederea audierii, ca martor, prin videoconferinta, a lui Mohammad Munaf si a declarat finalizata cercetarea judecatoreasca. Instanta a stabili ca la urmatorul termen, din data de 31 mai, avocatii sa puna concluziile pe fond in dosarul in care Omar Hayssam a fost acuzat de rapirea celor trei jurnalisti romani din Irak.

La termenul de ieri al procesului, avocatul lui Omar Hayssam, Ion Cazacu, a cerut sa se faca o noua solicitare in vederea reluarii demersurilor privind audierea ca martor a lui Mohammad Munaf, dupa ce autoritatile irakiene au raspuns Ministerului Justitiei ca un inculpat cercetat de justitia irakiana nu poate fi anchetat de instante straine. Ion Cazacu a declarat pentru NewsIn ca organizarea comisiei rogatorii a fost dispusa de catre instanta in data de 22 martie, dar raspunsul de la autoritatile irakiene ar fi venit anterior acestei dispozitii, in data de 2 martie. "Cred ca Ministerul Justitiei s-a cam grabit cand a respins organizarea comisiei rogatorii", a mai spus Ion Cazacu in fata instantei.

Instanta a respins ca neutila si neconcludenta cauzei si cererea avocatului lui Omar Hayssam, formulata la termenul trecut, prin care solicita audierea in calitate de martor a fostului sef al Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, deoarece acesta nu poate da declaratii in cauza intrucat informatiile pe care le-ar putea furniza reprezinta secret de serviciu. Cazacu a reiterat la termenul de joi cererea de audiere a acestui martor, in sedinta secreta, insa instanta i-a respins cererea si de aceasta data.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.