Un raport oficial arata ca, de la inceputul acestui an, 304 persoane si-au pierdut viata in accidente de munca, in Italia

Un roman de 44 de ani, muncitor pe un santier privat de la periferia Romei, si-a pierdut viata dupa ce mai multe blocuri de ciment au cazut peste el de la o inaltime de aproximativ zece metri, dintr-o macara.

Nicusor Zavoian, originar din Deva, lasa in urma o sotie si doi copii, doua fete de 16 si 20 de ani.

Tragedia s-a petrecut in zona Torre Angela, via Attavante degli Attavanti, marti, in jurul orelor 13.40. Potrivit reprezentantilor Confederatiei Generale Italiene a Muncii (CGIL) Roma, Nicusor Zavoian incarcase, impreuna cu alti colegi, mai multe blocuri de ciment care au fost apoi ridicate aproape zece metri. Ajunsa la inaltime, incarcatura s-a dezechilibrat. Bucatile de ciment au cazut peste muncitor, strivindu-l. Colegii sai au sunat imediat la serviciul de ambulanta, iar ranitul a primit primul ajutor la mai bine de jumatate de ora dupa petrecerea incidentului. A fost transportat la spitalul Tor Vergata, insa nu s-a mai putut face nimic.

Romanul lucra fara acte

Patronul firmei pentru care lucra Zavoian spune ca muncitorul urma sa fie angajat. Asadar, romanul nu se afla in evidentele Camerei de munca.

Singurul ajutor care poate veni este de la filiala CGIL Roma, care a luat deja legatura cu rudele romanului si va acorda sprijin familiei aflate in suferinta. Autoritatile, atat italiene, cat si romane, sunt tot mai ingrijorate de amploarea luata de fenomenul accidentelor de munca pe santiere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.