Durere si lacrimi la priveghiul lui Gil Dobrica Impietriti de durere, prietenii si rudele indragitului artist au venit la Craiova, sa-i aduca un ultim omagiu celui care a fost „Ray Charles al Romaniei“. Gil a iubit muzica mai presus de orice, dar a trebuit sa plece dintre noi mult prea devreme.
Durere, lacrimi si regrete se puteau citi pe fetele rudelor, prietenilor si oamenilor care l-au indragit pe cantaretul Gil Dobrica, veniti sa-si ia ramas bun de la cel care le-a incantat sufletele cu muzica lui. Cu o zi inainte de inmormantare, au trecut pentru a aduce un ultim omagiu omul de afaceri Ovidiu Tender, cativa solisti de muzica usoara din Craiova, prieteni ai marelui cantaret, precum si prezentatorul Octavian Ursulescu. Tristetea ii cuprinsese pe toti cei prezenti, care repetau intruna ca s-a stins o stea.

A zambit, a spus ca mai are trei ore, dupa care a inchis ochii si a murit. Asa si-a luat adio Gil Dobrica de la viata. Rudele spun ca a fost constient pana in ultima clipa. Si-a dorit ca dupa ce va inchide ochii, trupul sau sa nu fie depus la vreo capela, ci sa fie tinut in casa in care si-a trait ultimele clipe ale vietii. Inconjurat de coroane, flori si lumanari, cantaretul, slabit de chinurile din ultima perioada, parea ca se odihneste. Ieri, la orele pranzului, in camera impanzita de fotografii si diplome din perioada de glorie a lui Gil, venisera sa-l planga doar fratele Paul si sora sa Elena. Il strigau si printre lacrimi il certau ca nu a avut grija de el si nu a stiut sa puna mai presus de toate sanatatea: "De ce nu ai vrut tu sa ne asculti si sa te ingrijesti? Mai bine iti vindeai casa din Bucuresti si veneai aici ca sa avem grija de tine".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.