Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Politie se transforma in Facultatea de Politie, iar durata studiilor acesteia se micsoreaza, de la patru la trei ani.

Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Politie va disparea, pe masura ce actualii studenti vor deveni absolventi, spune Hotarirea de Guvern nr. 294/2007, aprobata in urma cu citeva saptamini.

In locul ei, incepind cu luna septembrie, se infiinteaza Facultatea de Politie. Potrivit reprezentantilor Academiei de Politie, studentii vor avea mai putine materii, insa nu se vor mai putea angaja decit in politie si, ca urmare, candidatii vor fi mai putini.

Profesorii, posibili someri

La aceasta ora, absolventii Facultatii de Drept de la Academia de Politie nu pot lucra, timp de zece ani, decit in politie, altfel trebuie sa plateasca scolarizarea, 8.000 de lei pe an. Pe de alta parte, absolventii de Drept de la Academie erau contestati in momentul cind deveneau magistrati. Din luna septembrie, Facultatea de Politie va pregati numai politisti, specializati pentru aceasta arma.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.