Zeci de feluri de mancare si bautura traditionala, servite gratuit, au adunat mii de pensionari la standurile din fata Teatrului National din Bucuresti

Global Village, evenimentul cultural care a avut loc ieri, la Universitate, in fata Teatrului National, a capatat, pe alocuri, iz de pomana. Zeci de pensionari s-au ingramadit cu sacosele in fata standurilor, ca sa adune mancarea expusa spre gustare si sa goleasca paharele cu uzo sau tuica, pregatite pentru vizitatori.

Dintre cele 50 de tari din intreaga lume, care si-au expus meniurile, Italia, Franta, Coreea sau altele care au avut mancare au fost cele mai vizitate. "Am luat masa in oras. Mai beau cinci, sase beri de la standul de vizavi si dupa aia ma duc mai incolo, sa fac o excursie in Coasta de Fildes", a spus Ion Popescu, un pensionar de 60 de ani, care nu a ratat niciun stand dintre cele cu bunatati. Studentii, abia iesiti de la cursuri, s-au bucurat si ei de oferta culinara gratuita. Unii dintre cei de la Universitate au chiulit special, ca sa vina la spectacol. "Mananc ceva ce poate nu am avut ocazia sa gust pana acum. Vreau sa rad tot, sa ma bucur de mancare si de muzica asta", a zis hotarat Bogdan, student in anul intai la Facultatea de Geografie.

Coreenii au facut cel mai mare taraboi

Cei care au avut cea mai multa mancare, dar care au facut si cea mai mare galagie au fost reprezentantii Coreei. Ei nu au stat sa intampine vizitatorii, ci au facut galagie, batand in tobe, cantand si chiar dansand in fata standului. Mancarea lor, Kimchi cu orez sau Gimbab cu varza picanta, s-a servit ca painea calda. "Ce se ingramadeste lumea aici, ce e bun, ceva papica?", spuneau cateva studente curioase sa vada ce dau coreenii. Costumele acestora au fost printre cele mai atragatoare si vizitatorii nu au pierdut ocazia sa se fotografieze cu tinerele asiatice de la stand.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.