Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian , a comparat acuzatiile aduse in dosarul "Hidroelectrica" cu cele din procesul sotilor Ceausescu.
"Sunt afirmatii foarte grave care s-au facut in acest dosar, care in ultimele decenii nu pot fi egalate decat de acuzatiile aduse sotilor Ceausescu", a mentionat, ieri, Vosganian, in cadrul unui forum pe probleme economice desfasurat la Sinaia. Potrivit acestuia, disputa are o incarcatura politica atat de puternica, incat va fi rezervat in luarea unor decizii drastice, cum ar fi cea de demitere a directorului general al Hidroelectrica, Traian Oprea. Acesta este de parere ca lucrul cel mai corect care se poate face este sa se astepte probarea acuzatiilor aduse, precum si evolutia anchetelor. "Nu doresc sa alimentez dispute de natura politica", a spus Vosganian.

Ministrul economiei a reiterat faptul ca 2007 este anul energiei, intrucat trebuie adoptata strategia energetica, care va avea foarte multe repercusiuni asupra intregului sistem. El a adaugat insa ca, deocamdata, singura institutie care a inteles acest lucru a fost Parchetul. "Eu am spus ca 2007 il consider ca fiind anul energiei, dar se pare ca singura institutie care a inteles asta a fost Parchetul, iar noi incercam sa tinem pasul", a aratat ministrul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.