Proaspatul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a avut ieri prima intalnire cu membrii CSM si, cu aceasta ocazie, a tinut sa precizeze ca relatia sa cu acest for va fi cu totul alta decat cea pe care o avusese Monica Macovei.

Ministrul vrea o justitie independenta, care sa nu fie folosita ca instrument in lupta politica, si ca, "dupa Ioana d’Arc" ar fi dezastruos sa avem si un... Robin Hood! Asa sa fie, si am mai vazut voinici, dar nu e de neglijat nici declaratia de mai jos, facuta de Daniel Morar, potrivit caruia dosarele de la DNA ar putea sa nu mai ajunga in instante. Poate urmatoarele!...

Presedintele Traian Basescu afirma ca va fi ‘un inamic’ al noului ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, daca acesta ‘isi va baga nasul in dosare’

Noul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a subliniat ieri, in cadrul sedintei CSM, importanta unei justitii independente care sa nu fie folosita ca instrument in lupta politica. "Convingerea mea este ca trebuie sa construim o justitie independenta care sa nu fie folosita ca instrument in lupta politica.

Cred ca relatia noastra trebuie sa fie caracterizata de respect reciproc si sper sa treceti peste eventualele prejudecati legate de varsta mea, aducandu-va aminte ca, la randul dumneavoastra, la un moment dat, ati fost cea mai tanara persoana care a ocupat o anumita functie", a mai spus Tudor Chiuariu Ministrul a mentionat ca o reforma in justitie impotriva magistratilor este ca si cum ai vrea sa arunci mecanicul de locomotiva din tren in timpul mersului. "Vreau sa va spun foarte limpede ca nu am venit aici sa ne jucam de-a Robin Hood. Eu cred ca ar fi dezastruos ca, dupa Ioana d’Arc, in justitia romana sa avem si un Robin Hood", a declarat ministrul Justitiei.

Alexandru Tudor Chiuariu participa pentru prima data la sedinta de plen CSM dupa investirea sa ca ministru al Justitiei. Acesta a precizat ca a venit la CSM, chiar daca pe agenda nu erau lucruri foarte importante, pentru a transmite un mesaj de dialog si de cooperare. Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, s-a exprimat, ieri, la sedinta CSM, in favoarea unui aviz negativ asupra propunerii legislative a Senatului pentru modificarea si completarea legii privind declararea si controlul averilor demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere si de control si a functionarilor publici.

Pe de alta parte, Chiuariu, a reafirmat ca nu va face deocamdata schimbari de personal, in opinia sa fiind necesara mai intai o evaluare. Chiuariu, care a participat la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, a precizat ca rezultatele evaluarii le va anunta intr-o conferinta de presa si a spus, totodata, ca spera ca va avea cat mai curand un purtator de cuvant.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.