Daniel Morar, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a criticat in cadrul unei emisiuni televizate initiativa de modificare a Codului penal, prin care durata de instrumentare a unui caz sa fie redusa la sase luni, cu posibilitatea prelungirii pentru inca sase luni.
Ceea ce, cu alte cuvinte, inseamna ca daca in termen de sase luni sau un an nu se rezolva dosarul, acesta urmeaza sa fie inchis. Morar a mai explicat ca o astfel de prevedere nu exista in niciun Cod penal din lume. Iar pe de alta parte, seful DNA a precizat ca prin intermediul acestei prevederi se va ajunge sa nu mai fie pedepsite infractiunile grave, deoarece un dosar al unei privatizari sau unul de mare coruptie nu se pot rezolva in timpul mentionat mai sus, deoarece infractiunile prevazute sunt complexe.

Morar a mai apreciat ca oricum "baietii destepti" ajung mai greu in instanta, intrucat faptele de dare si luare de mita se probeaza mai greu. El a explicat in continuare ca in spatele unor acuzatii de abuz in serviciu, aduse de procurori unor directori de societati de stat, se ascund, de fapt, fapte de coruptie, luare de mita. Acestea sunt insa foarte greu de probat, astfel incat anchetatorii sunt nevoiti sa incadreze faptele la infractiuni ce pot fi dovedite in instanta. Cat priveste dosarul lui Dan Voiculescu si presiunile pe care presedintele conservatorilor le-ar putea exercita asupra procurorilor, Morar a declarat ca nu se teme de acest aspect. Mai mult decat atat, seful DNA a precizat ca isi va pregati apararea in cazul in care Voiculescu se va hotari sa-l cheme in judecata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.