Tribunalul Bucuresti a amanat pentru 9 mai, dosarul in care omul de afaceri de origine siriana Zaher Iskandarani este acuzat de savarsirea unor infractiuni de natura economica, alaturi de complicii sai, Ghannoum Obayda, Ghassan Wahbeh si Eugen Iovescu.

Avocatii lui Iskandarani au depus in instanta acte medicale care atesta faptul ca acesta a suferit un infarct pe 7 aprilie, el plecand la tratament in Siria. Aparatorii au precizat ca este posibil ca Iskandarani sa lipseasca din Romania in urmatoarele trei luni.

Pana la termenul din 9 mai, Tribunalul Bucuresti trebuie sa ia o decizie privind cererea lui Iskandarani de ridicare a sechestrului asigurator pus de procurori pe fabricile de alcool si tigari ale sirianului. Supranumit si "printul Banatului", Zaher Iskandarani este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri arabi stabiliti in Romania. A intrat in vizorul autoritatilor din cauza implicarii in contrabanda cu tigari. El se ocupa cu precadere de importul de tigari, cafea si bauturi, detinand peste zece firme.

Anchetatorii au stabilit ca, incepand inca din anul 1990, in contextul deschiderii granitelor Romaniei, Iskandarani a avut un rol important in activitatile de contrafacere si contrabanda cu produse din tutun. Procurorii Parchetului General au dispus, la 14 iunie 2006, trimiterea in judecata a lui Zaher si a complicilor sai pentru savarsirea unor infractiuni de natura economica, ce au prejudiciat statul cu peste un milion de euro, iar la 13 iulie 2006, Curtea de Apel Bucuresti a dispus eliberarea din arest preventiv a lui Zaher Iskandarani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.