Democratii vor oficializa astazi cel de-al treilea guvern care activeaza concomitent in Romania. Unul la vedere, condus de Tariceanu, si doua in umbra - PSD si PD. Aceleasi partide conduc si cele doua opozitii din Parlament.

Democratii stabilesc astazi, la Colegiul Director, doua directii importante pe care se vor axa in opozitie. "Pace in interior" si "razboi dusmanilor". Acestea vor fi cele doua mesaje pe care liderii PD intentioneaza sa le transmita. Asta la nivel teoretic. Practic, PD va raspunde la eliminarea din Guvern cu organizarea unui guvern din umbra. Cum si PSD are un astfel de guvern paralel, gata oricind sa preia puterea, PD se va contra cu social democratii atit prin Parlament, unde exista deja doua opozitii, dar si in jurul Palatului Victoria, unde ambele formatiuni spera sa ajunga cit mai repede.

Guvernul din umbra

Potrivit unor surse din conducerea PD, guvernul din umbra, pe care democratii il vor infiinta tot azi, va functiona in doua etape. Intr-o prima etapa, ministrii din umbra ai PD vor monitoriza atent activitatea ministrilor guvernului Tariceanu II, urmind ca intr-o a doua etapa sa atace punctual, pe fiecare domeniu in parte. Democratii au si stabilit care vor fi ministrii din umbra. De Ministerul Muncii se va ocupa fostul ministru de resort Gheorghe Barbu. De Interne, firesc, Vasile Blaga. La Transporturi, responsabil este Radu Berceanu. De Invatamint se vor ocupa fostii ministri Mihail Hardau si Mircea Miclea. De Agricultura se va ocupa deputatul Valeriu Tabara.

De Mediu va avea grija Sulfina Barbu. La Justitie, locul pe care a stat Monica Macovei va fi ocupat, potrivit surselor citate, de doi deputati: Daniel Buda si Augustin Zegrean. Apararea va fi supervizata de Sorin Frunzaverde, iar Economia si Finantele revin in sarcina lui Gheorghe Pogea si Adriean Videanu. Rolul de premier din umbra va fi asigurat de Emil Boc. Care va avea si un vicepremier, in persoana lui Adriean Videanu.

Programul de guvernare al executivului din umbra este, de fapt, strategia postaderare a PD, care este construita pe scheletul programului de guvernare al Aliantei D.A. Videanu si Pogea inca mai lucreaza la program.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.