Daca vor castiga procesul intentat comicului britanic Sacha Baron Cohen, localnicii sunt hotarati sa schimbe numele localitatii si sa investeasca banii in modernizarea ei

Satul Borat - astfel s-ar putea numi actuala localitate damboviteana Glod. Despre alte planuri pe care localnicii din Glod le au cu cele 30 de milioane de dolari, cerute drept despagubiri, daca vor castiga procesul de la Londra, am aflat chiar de la ei.

Am vizitat Glodul in prima zi de Paste, cand oamenii erau adunati, cu mic, cu mare, in fata caselor, la o bere si un gratar.

"Da si tu o suta de mii si-ti zic tot!"

inca de la intrarea in sat ne-a intampinat zarva mare. Masinile, de la Dacii la automobile de lux, au fost scoase in fata caselor si duduiau de muzica. Toata lumea a iesit in strada. Unii isi asezasera masa cu bucate in fata bancii si se bucurau de caldura soarelui, altii erau la carciuma. Ne-am oprit in dreptul unor femei, asezate pe o patura, pe iarba din fata casei. Le spunem "Hristos a inviat!" si incercam sa intram in vorba cu ele, sa aflam mai multe despre obiceiurile lor de Paste, dar si despre faimosul proces cu Borat... Nimeni nu vrea insa sa scoata o vorbulita fara bani. "Da si tu o suta de mii si-ti zic tot! Ce, vrei asa, de pomana?", imi striga o balaoachesa. Lumea se aduna in jurul ei si-i da dreptate: informatia inseamna bani, iar ei, dupa pacaleala cu Borat, nu mai vor sa scoata un cuvant.

"Procesul a decurs foarte bine"

Pe Ion Ciorobea, unul dintre cei trei localnici care au intentat proces lui Borat, l-am gasit in fata propriului restaurant. Necajit dupa cele intamplate, Ciorobea a acceptat cu greu sa stea de vorba cu noi. "Eu am intentat procesul cu Borat, pentru ca si-au batut joc de tatal meu. Cand au filmat, ne-au spus ca este vorba de un documentar, iar cand a aparut, l-am vazut pe tatal meu in rol de provocator de avorturi. Chiar asa a ajuns tatal meu, la 69 de ani cat are? Daca ma intalneam cu Borat, cand am fost la Londra, l-as fi schingiuit cu mana mea!", spune omul, vizibil afectat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.