Instanta suprema a decis, ieri, ca Sever Muresan sa fie predat autoritatilor franceze din Dijon in vederea executarii unei pedepse pentru evaziune fiscala, magistratii confirmand decizia luata in acest sens de Curtea de Apel Bucuresti.
Autoritatile franceze au solicitat emiterea unui mandat de arestare pe numele omului de afaceri Sever Muresan, in vederea executarii unei pedepse de 18 luni de detentie, intrucat acuzatul a executat doar o luna din pedeapsa aplicata de Curtea din Dijon. In noaptea de 15 spre 16 martie, Muresan a fost retinut la Bucuresti. Muresan este judecat si in Romania, pentru inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si folosirea cu rea-credinta a creditului societatii.

El a fost arestat in ianuarie 1997 si eliberat din motive de vicii de procedura (o grefiera a uitat sa semneze unele acte - n.r.), in iunie acelasi an. Procesul a inceput in octombrie 1997, dosarul plimbandu-se de la o instanta la alta; in final, in 2005, s-a dat o solutie de achitare de catre Tribunalul Constanta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.