Gazprom si Conef Energy SRL au semnat un contract prin care Romania va primi anual aproximativ doua mld. metri cubi de gaze naturale in perioada 2010-2030, a anuntat Gazprom intr-un comunicat de presa publicat pe pagina sa de Internet.
Conform acestui contract de livrare de gaze naturale, Romania va primi aproximativ doua mld. metri cubi de gaze naturale din Rusia in fiecare an, volumul livrat urmand a atinge nivelul de 42 mld. metri cubi, spune comunicatul monopolului rus de gaze naturale. Rusia furnizeaza gaze naturale Romaniei incepand din 1979, pana la data de 1 aprilie 2007 fiind livrate aproximativ 110 mld. metri cubi de gaze naturale. Conef Energy SRL este o subsidiara a Conef SA si parte a Marco Investment and Industries Group, o companie internationala ce controleaza un holding al aluminiului, un numar de companii financiare si de investitii, precum si alte companii pe plan mondial. Conef SA a cooperat cu divizia de export a monopolului rus de gaze naturale, Gazprom Export, incepand cu 2002.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.