Cei mai „de incredere" proxeneti barbati sunt cunostintele sau rudele prostituatelor

O vasta operatiune a politiei italiene s-a finalizat, ieri, cu arestarea a 113 de persoane, dintre care 102 romani implicati in fenomene de proxenetism si favorizarea imigratiei clandestine. Alte 338 de persoane, intre care 310 de nationalitate romana, au fost denuntate.

Operatiunea, care a durat doua luni si a beneficiat de sprijinul politistilor romani veniti de la Bucuresti si infiltrati in interiorul organizatiilor criminale, a fost coordonata de Serviciul Central Operativ al Directiei Centrale Anticriminalitate al Politiei de Stat Italiene. Au fost implicate si echipele mobile din Torino, Perugia, Bologna, Padova si Verona.

Politistii romani i-au sprijinit pe cei italieni

Grupul de lucru s-a constituit in urma unei initiative a protocolului din decembrie anul trecut, intre Ministerul de Interne italian si cel roman pentru colaborarea intre cele doua tari impotriva traficului de fiinte umane. Spre exemplu, operatiunea a permis si arestarea unui important personaj al criminalitatii salernitane, un barbat cautat din martie 2006, care se refugiase in Est. Este vorba de Antonio Costantini, originar din Lecce, care trebuie sa ispaseasca nu mai putin de 21 de ani de inchisoare pentru un omor savarsit in urma unui scandal intre clanuri. El a fost arestat la Craiova. si la Bologna au fost arestati patru romani, toti cu antecedente penale in ce priveste infractiuni contra patrimoniului, responsabili de numeroase furturi in Toscana si Emilia-Romagna.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.