Sub titlul "Elena Udrea, terminator", cotidianul budapestan "Nepszabadsag" comenteaza razboiul politic de la Bucuresti, alaturand o fotografie care o infatiseaza pe fosta consiliera prezidentiala Elena Udrea tinand in maini o pusca de vanatoare.

"Asa cum a reusit Elena din Troia sa declanseze razboiul, acum 3.000 de ani, tot asa Elena Udrea a reusit sa-l influenteze pe Traian Basescu si sa transforme Bucurestiul intr-un adevarat teatru de razboi. Ca si la Troia, Elenele au avut o influenta nefasta asupra barbatilor politici romani. Elena Lupescu a fost iubita regelui Carol al II-lea, pe care l-a influentat foarte mult. Elena Ceausescu, sotia liderului comunist, s-a dovedit chiar mai dura decat odiosul dictator.

Elena Udrea, ca admiratoare a lui Traian Basescu, a reusit sa faca ravagii la Palatul Cotroceni, determinand mai multi consilieri sa-si dea demisiile. Cand presedintele a anuntat ca a renuntat la Adriana Saftoiu - colaboratorul sau apropiat, care a facut mari sacrificii sa dreaga gafele lui Traian Basescu - toata lumea a stiut ca Elena Udrea a invins din nou", scrie cotidianul ungar. "Nu era un secret ca femeile se aflau in conflict, dar nimeni n-ar fi crezut ca Elena Udrea va ramane ultima la Palatul Cotroceni. insa asa s-a intamplat."

Cotidianul francez "Le Figaro" arata, in editia electronica de ieri, faptul ca tara noastra risca sa intre intr-o criza politica permanenta, intrucat niciun partid nu este interesat de alegeri anticipate. Declansat la inceputul anului, conflictul dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu a facut deja cateva victime si a determinat amanarea alegerilor europene, noteaza "Le Figaro".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.