In acest stufos dosar, serviciile de informatii traverseaza toata actiunea de roman de spionaj ieftin si sunt o constanta, avand in vedere ca de la sesizarile lor a pornit totul.

Recent, capul retelei, Stamen Stancev declara intr-un interviu ca dosarul sau este unul politic si ca este urmarit pas cu pas, tot timpul. Este sau nu urmarit Stancev, acum dupa ce a fost scos de sub urmarirea penala? Asta inseamna ca e ilegal! Si daca da, cine o face - SRI, SIE - cu precizarea ca "spionul" n-a spus pe cine banuieste, desi probabil stie. "A mentionat undeva SRI? Nu. N-am spus ca nu e posibil, dar din moment ce ce n-a mentionat Serviciul Roman de Informatii , nu ne bagam" , ne-a declarat Mihai Bercaru, purtatorul de cuvant al institutiei.

"Da, sunt urmarit. Chiar in dimineata asta, cand am venit la biroul dvs unul dintre cei care ma urmaresc s-a urcat cu noi in lift. Avocatul meu a fost socat. Unii oameni se tem de lucrul acesta. Chiar si portarul de la Hilton, unde stau, nu mai vorbeste cu mine. Se tem multi, ma vad si spun "salut, salut, vorbim maine". Am vazut si din ziare ca ma urmaresc, ma filmeaza. Ok, asta-i treaba lor, dar eu nu am facut nimic rau. Sa faci afaceri nu e o crima", asta declara, recent, intr-un interviu acordat BBC, consultantul bulgar si spion in timpul liber, Stamen Stancev. Probabil ca acesta afirmatie n-ar fi mirat pe nimeni, avand in vedere complexitatea cazului si a isteriei create in jurul sau si unde mai pui ca ea trebuie intretinuta, chiar daca opinia publica a trecut acest subiect undeva pe locul doi, dar din cand in cand mai iese la lumina, atunci cand se doreste distragerea atentiei de la altceva mai grav. Ieri, avocatul lui Stancev, Ovidiu Budusan a facut o mica rectificare si anume ca respectiva persoana doar a incercat sa urce in lift.

Ovidiu Budusan: "Este urmarit ilegal"

"Opinia publica il percepe ca un urias esec acest dosar, un exces al autoritatilor judiciare. E greu de speculat al cui a fost interesul de a arunca aceasta bomba pe piata. Dar pot sa va spun ca acest dosar are componente de atac politic, cineva a incercat sa erodeze guvernarea. In privinta faptului daca au sau nu autorizatie de urmarire, nu va pot spune nimic, pentru ca nu stiu. Dar ceea ce fac, avand in vedere ca domnul Stancev a fost scos de sub urmarire penala , este ilegal. Si pentru asta am demarat cateva proceduri", ne-a declarat avocatul Ovidiu Budusan. Domnia sa a atras atentia de-a lungul timpului asupra inadvertentelor din dosar, iar cea mai grava este aceea ca "nu poti califica drept secret de stat niste lucruri pe care incerci sa le vinzi".

Mihai Bercaru (SRI): "N-am spus ca nu e posibil"

In acest stufos dosar care se pare ca ar avea peste 600 de volume, serviciile secrete traverseaza toata actiunea de roman de spionaj a dosarului si sunt o constanta, avand in vedere ca de la sesizarile lor a pornit totul.
Este sau nu urmarit Stancev, acum dupa ce a fost scos de sub urmarirea penala? Si daca da, cine o face SRI, SIE, cu precizarea ca consultantul bulgar n-a spus pe cine banuieste, desi probabil stie. "A mentionat undeva SRI? Nu. N-am spus ca nu e posibil, dar din moment ce ce n-a mentionat Serviciul Roman de Informatii , nu ne bagam" , ne-a declarat Mihai Bercaru, purtatorul de cuvant al institutiei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.