Aspazia Cojocaru, judecatoare la Curtea Constitutionala, a primit din partea CNSAS rezolutie de colaborare cu fosta Securitate. in urma cu cateva luni, CNSAS a trecut la verificarea din oficiu a tuturor judecatorilor acestei institutii. Cercetarea a dus la descoperirea numelui de cod "Ana", pseudonim sub care ar fi semnat Aspazia Cojocaru.

"Are un dosar destul de subtire, cateva note informative, destul insa pentru o hotarare", au mai precizat surse din CNSAS. Votul nu a fost lipsit de controverse, "fiind destul de echilibrat", reprezentantii PSD din Colegiu, sustinuti de alti cativa colegi, votand impotriva adoptarii unei decizii de politie politica.

"Doresc sa accentuez faptul ca sunt o adepta a transparentei si corectitudinii, principii dupa care ma ghidez atat in domeniul meu de activitate, cat si in raporturile cu alte persoane si institutii ale statului", a afirmat Aspazia Cojocaru, intr-un comunicat de presa.

Judecatoarea a sustinut ca a fost obligata sa semneze cu nume de cod "Ana" doua declaratii in cursul unei anchete a Securitatii referitoare la o fosta colega plecata in strainatate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.