Proaspat iesit din puscarie, acesta s-a prezentat la locul de munca, imbracat in tinuta de doctor. Acolo a constatat faptul ca permisul de intrare in spital i-a fost suspendat, iar conducerea acestei institutii tocmai ii decide soarta. Tranca a explicat inca o data colegilor sai ca este nevinovat, dupa care le-a cerut sa il accepte inapoi la serviciu. Conform declaratiilor de ultima ora, doctorul suspendat din pozitia de asistent universitar nu ar avea dreptul de a opera sau de a da consultatii in spital.

Chirurgul Razvan Tranca a venit, ieri, la directia spitalului "Grigore Alexandrescu" imbracat in tinuta de medic si a intrebat conducerea institutiei sanitare cand isi poate relua lucrul. El sustinea ca vrea sa se intoarca in sala de operatii, nefiind nici un temei legal pentru a fi lipsit de serviciu. Unii medici au sustinut ca are dreptul sa lucreze pe timpul procesului, fiind suspendat doar atata vreme cat s-a aflat in arest. Alti doctori au fost de parere ca medicul aduce un deserviciu imaginii spitalului, daca asupra sa planeaza suspiciunea unor fapte penale.

Medicul Razvan Tranca este angajat cu jumatate de norma la spital, prin "integrare clinica", adica salariul de baza este platit de Universitatea de Medicina Carol Davila, iar pentru practica, are dreptul sa opereze daca spitalul este de acord. Colegii din sectia unde lucra Tranca inainte de incidentul in care a fost implicata minora Andreea l-au primit cu bratele deschise.