Asistam la un razboi in toata regula, o lupta foarte ciudata, daca ne gindim ca inamicii provin din aceeasi tabara si ca, teoretic, daca ar fi fost vorba despre o simpla hirjoneala, conducerea "Trustului Intact" putea (si trebuia) sa-i puna capat de mult. Ce l-a minat pe Mircea Badea sa porneasca acest scandal? La prima vedere, ar fi vorba despre o oaresce antipatie fata de presa sportiva. Teoria, insa, nu prea sta in picioare.

Badea putea, de pilda, sa ia la misto ziarul sportiv al concurentei. Daca esti Badea de la "Intact" si ai ceva cu presa sportiva, injuri "Prosportul", nu "Gazeta". Nu ca ofensa adusa concurentei e regula de baza intr-o institutie media (desi s-ar putea sa fie!), insa MB adopta constant acest tratament, atunci cind se refera la ziarele politice. In opinia sa, si mai ales in emisiunea sa, pentru Mircea Badea, "Jurnalul National" este un ziar parfumat, iar restul pute.

O fi mina Cameliei Voiculescu?

E limpede ca nu repulsia fata de presa sportiva il impinge pe MB sa-i faulteze grosolan pe sefii "Gazetei". E mai mult decit atit. Startul acestui conflict s-ar fi dat, se pare, din biroul Cameliei Voiculescu, presedintele "Intact". Sigur, in acest moment, MB se va aprinde. N-ar fi prima oara cind el, realizatorul emisiunii "In gura presei", este suspectat ca face jocurile lui Voiculescu. Si totusi, in cazul duelului cu "Gazeta", proclamatiile de razboi rostite in ultimul timp pe "sticla" de catre Mircea Badea cuprind si o serie de nemultumiri ale patronatului la adresa echipei lui Tolontan.

Camelia Voiculescu nu mai suporta mizeria ca niste ANGAJATI (bine pontati!) sa-si tot ciufuleasca patronul, folosind dictonul: "Vrem libertatea de exprimare, iar pe 1 si 15 un salariu la fel de mare". Mai jos, veti constata ca, in ultimele zile, Mircea Badea a lovit direct la tinta.
1. Tolontan angajatul s-a laudat cu fiecare ocazie ca i-a atacat, chiar in "Gazeta Sporturilor", pe Dan Voiculescu si pe colaboratorii acestuia, actionind, nu de putine ori, impotriva intereselor patronatului.

Reactia lui Badea: "Eu, sincer, m-am plictisit sa fiu intrebat de ce nu-l atac pe Dan Voiculescu. Raspunsul este unul foarte simplu. Mi se pare imoral sa il injur pe Voiculescu, atita timp cit sint pe statul lui de plata. Am ceva de spus despre el, plec de la el (...) Eu nu protejez pe nimeni, dar cit timp sint la Antena 1, nu il voi injura pe cel care ma plateste".

2. "Gazeta" lui Tolontan a gazduit (si bilciul nu s-a terminat, asa cum de pilda s-a intimplat in cazul Tudoran - Jurnalul!) rubrici ale unor editorialisti - gen Traian Ungureanu - care nu s-au sfiit sa-l injure (in deplasare) pe liderul PC, incasindu-si, totusi, bacsisul de la Voiculescu. Drept urmare, Mircea Badea a lansat un atac virulent la adresa lui Traian Ungureanu. Badea a avut numai cuvinte de "lauda" la adresa celui mai mare fan al lui Basescu. Joi seara, l-a facut arsice in cadrul emisiunii, spunind despre TRU ca gindeste si scrie precum arata, adica jalnic.

3. Tolontan l-a trimis pe Ioanitoaia sa zburde la TVR. Care Ioanitoaia a acceptat voiajul pentru ca sefii trustului tocmai ii taiasera macaroana pe "Antena 1". Numai ca acest nou parteneriat dintre Gazeta si TVR nu prea a convenit patronatului Intact, existind semnale ca miscarea, fie ea si buna, a stirnit reactii negative. Palma lui Badea a fost grea, acesta spunind ca Ioanitoaia scrie numai platitudini, cu alte cuvinte ia banii de pomana.

Catalin Tolontan: "Nu ma deranjeaza atacul lui Mircea Badea, dar nu inteleg ce are cu Gazeta"

Redactorul sef al "Gazetei" n-a iesit la interval pe cale oficiala. A facut-o, totusi, pe blogul personal, atitat de partenerii de dialog. Iata cam ce spune CT: " E dreptul lui Mircea Badea sa faca ce doreste, cred ca puteti sa-i adresati felicitari pe site-ul ... (...) Mircea Badea e un dragut si ne supraevalueaza. Nu ne pricepem la orice. Lucram la un ziar de sport, patru reviste, citeva emisiuni TV, 20 de siteuri, bloguri si trei platforme de continut pe telefonia mobila.

Facem un profit de aproximativ 1 milion de euro in 2007 si sintem cel mai citit ziar din Romania de catre barbatii 18-49, instruiti si cu profesii liberale. Suficiente motive ca sa fim injurati (...) Nu stiu de ce ma ataca, pe mine nu ma deranjeaza, ca jurnalist mai si incasezi, nu doar critici. Nu inteleg insa ce are cu Gazeta. E treaba lui daca TRU, Cosasu, Vochin, Paraschivescu sau fotografiile lui Cristi Preda, Gabi Arsene si ceilalti fotoreporteri ii stirnesc risul (...) Nu-l cunosc, nu am scris niciodata nimic despre el, nu am vorbit. E dreptul lui (...).

Gusti Roman: "Mircea Badea e doar portavocea unor birfomani din trust"

Un alt "client" al lui Mircea Badea este Gusti Roman, fost ziarist in echipa lui Tolontan, actualmente director-executiv al SC Convergent Media, companiei care editeaza "Gazeta Sporturilor". Pe acest Roman, MB l-a luat "din voleu", intrebindu-se, retoric, in cadrul emisiunii, daca exista si el in "Trustul Intact". Cel atacat a raspuns pe blogul sau. `M-a descoperit Mircea Badea. "Exista si un Gusti la Gazeta`, a zis el, ieri, intre o injuratura la adresa lui Ioanitoaia si alta la cea a lui Tolo. Normal sa injure sistematic `Gazeta`.

Nu ne cunoaste decit prin invidia si birfa unor `prieteni` de-ai nostri din trust. Care se gudura pe linga el, dar au multumirea finala ca ne-o trag cind vor prin vocea lui Mircea. Asta e". Urmeaza o insiruire de "mari realizari" marca Gusti Roman, pe care o depasim cu talent si revenim: "Din ce inteleg, Mircea va fi directorul de marketing al Antenei 2. Bafta si audienta! (...) Devenisem dependent de emisiunea lui si a lui Teo de la Tele 7 abc. Apoi, imi aduc aminte de `Noaptea tirziu cu Mircea Badea`, care a avut destule momente bune. Cit despre `In gura presei`, e misto, imi place, in afara momentelor in care devine mult prea anti-Basescu (n.r. TRU face prozeliti!).

Cu atitudinea anti-Gazeta m-am obisnuit. Marturisesc ca ma intreb uneori cum ar fi aratat emisiunea daca Voiculescu era prieten la catarama cu Base, iar PC si PD ar fi format o alianta beton. Cind o sa-mi dispara semnul asta de intrebare, inseamna k emisiunea va fi kiar de nota 10 (...) Ramin la parerea ca e doar portavocea unor birfomani din trust. Daca nu i-ar susura prin urechi mizerii, crezi ca l-ar interesa pe Badea gazeta? Naspa e ca nu-si da seama…sau poate-si da, dar ii place postura"

In loc de epilog, punem o intrebare: atacul lui Mircea Badea la adresa "Gazetei" a fost lansat pentru ca asa i s-a nazarit lui sau, intr-adevar, MB e portavocea Cameliei Voiculescu? Daca varianta a doua este cea reala, atunci putem trage concluzia ca "Trustul Intact" are o metoda inedita in a-si face curatenie la interior.