Omul de afaceri Silviu Prigoana a anuntat ieri, intr-un comunicat, ca a vindut unor companii si a cesionat copiilor sai toate actiunile pe care le detinea la circa 70 de companii din Romnia.

"In data de 29 martie 2007 am hotarit vinderea/cesionarea tuturor actiunilor/partilor sociale pe care le-am detinut la cele 70 de societati comerciale, in calitate de actionar/asociat. O parte din actiuni au fost cesionate copiilor mei, conform gradului de mostenitor. Alte actiuni si parti sociale au fost vindute unor companii", afirma Prigoana in comunicatul transmis de catre Biroul de presa al Rosal Grup. In cazul unui eventual alt divort, Adriana Bahmuteanu nu ar mai avea, in aceasta situatie, ce sa ceara la partaj.

"O parte din actiunile detinute la cele 70 de firme le voi ceda fiului meu cel mare, care are 20 de ani si studiaza in SUA. Pentru cealalta parte se negociaza deja vinzarea. Din cite stiu, fiul meu va vinde si el tot, cu exceptia actiunilor la companiile media. Cred ca in urma vinzarii tuturor acesto pachete de actiuni, vom obtine peste 100 de milioane de euro", a declarat Silviu Prigoana. El spune ca printre companiile a caror vinzare se negociaza se numara firma de salubrizare Rosal Grup, Rosal Electronics si Rosal Ortopedics (firma care produce proteze).

Potrivit omului de afaceri, negocierile de vinzare au inceput in urma cu citeva luni, dupa ce toti actionarii celor 70 de firme au decis sa-si vinda participatiile. Silviu Prigoana mai spune ca atit de tranzactii, cit si de procesul de cesionare a actiunilor catre fiul sau se va ocupa casa de avocatura Gaman & Asociatii din Brasov. "Ma retrag pentru ca m-am pensionat. Mi-a ajuns, am muncit destul. Nu vreau sa fiu cel mai bogat din cimitir (...) Banii care se vor obtine in urma acestor vinzari vor fi pusi in conturile fiilor mei", spune Prigoana, care adauga ca va ramine in continuare in Romania. Intrebat ce suma i-ar ajunge pentru a trai bine, Prigoana raspunde: "50.000 de euro pe an". Oare?


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.