Consilierul prezidential Adriana Saftoiu a declarat, ieri, ca isi asuma faptul ca demisia sa vine intr-un moment delicat pentru presedinte si ca retragerea din functie are motive strict personale.

Adriana Saftoiu a confirmat, oficial, ca si-a depus demisia luni si ca va parasi Cotroceniul incepand cu 1 aprilie. Consilierul prezidential si-a explicat demisia in fata jurnalistilor, refuzand insa prezenta camerelor de luat vederi, pentru a nu face din anuntul ei o "drama televizata" si pentru a-si "proteja" tristetea evidenta. Intrebata in legatura cu faptul ca demisia ei survine intr-un moment politic delicat pentru presedinte, care este amenintat de suspendare, consilierul prezidential, care i-a fost alaturi presedintelui de peste sapte ani, a replicat: "Asta e. Imi asum acest lucru". "Intotdeauna s-ar fi gasit ceva", s-a scuzat ea.

"Am prea multa incredere in Traian Basescu pentru ca demisia mea sa fie considerata o victorie a premierului Tariceanu", a comentat Saftoiu, intrebata in legatura cu aceaste eventuale implicatii politice ale gestului sau. Ea a remarcat ca aceasta demisie a capatat, mediatic, "un iz catastrofal". "Este o demisie dintr-o functie publica, administrativa, nimic mai mult", a remarcat Saftoiu, negand conotatiile "extrem de conflictuale" care s-au dat gestului ei. "Nu mi-am dat demisia pentru ca eram nervoasa, ci din motive personale, ce ma privesc si care nu au legatura cu povestile uimitoare pe care le-am auzit." Saftoiu a subliniat ca nu se dezice de Traian Basescu, de care este prea legata. "Traian Basescu ramane acelasi om. Am aceeasi incredere si apreciere pentru calitatile lui", a afirmat ea. Intrebata daca gestul ei a avut vreo legatura cu demisia sotului, Claudiu Saftoiu, din fruntea SIE, ea a replicat: "Niciun pic".

In cea mai parte a interventiei ei, Saftoiu a dezmintit informatiile legate de motivele demisiei sale, fara a arunca, insa, lumina asupra cauzelor reale. "Motivele sunt personale, nu au nicio legatura cu mailuri, mesaje, interceptari", a spus ea, referindu-se la speculatiile din presa potrivit carora la Traian Basescu ar fi ajuns un e-mail al Adrianei Saftoiu catre secretarul general al PD, Vasile Blaga, legat de fostul consilier prezidential Elena Udrea. "L-am sunat pe Vasile Blaga sa il intreb daca nu a primit cumva vreun virus de la mine, pe mail", a glumit ea. "Vreau sa cred ca nu va imaginati ca am nevoie de tapi ispasitori pentru aceasta decizie. (...) Incercati sa ma credeti pe cuvant si nu pe aceste surse extraordinare ce si-au facut din minciuna o virtute. M-a dezamagit placerea surselor", a sustinut Saftoiu, de aceasta data pe un ton amar.

Saftoiu a precizat ca ieri dimineata a avut discutia finala cu presedintele Traian Basescu. Ea a dezmintit si informatiile potrivit carora ar viza, impreuna cu sotul ei, postul de ambasador la Londra. "Nu plec la Havana, nici la Londra, nu negociez functii de ambasador", a subliniat ea. Saftoiu nu a putut da detalii despre traseul sau viitor. "Plec acasa si eu, si Claudiu. Cel mai mult se va bucura Filip", a adaugat ea. "Veti vedea", a conchis Saftoiu, spunand ca are nevoie "sa stea un timp acasa". Singurul proiect de viitor facut public este o carte, "Vocile puterii", despre purtatorii de cuvant ai Guvernului si Presedintiei de dupa revolutie, care va fi lansata saptamana viitoare.
Desi a fost asaltata imediat cu cereri de interviuri si prezente in emisiuni televizate, Saftoiu a remarcat ca are cu Traian Basescu mai mult decat un contract de confidentialitate semnat, are unul "moral" fata de presedinte.

Saftoiu a admis ca a vorbit cu presedintele Traian Basescu despre succesorul ei, dar nu i-a oferit sefului statului nume, ci "un profil". "Nu e un loc de munca usor. Uzeaza foarte mult. Poate nu stiu sa ma protejez", a remarcat consilierul prezidential. Ea si-a exprimat parerea de rau pentru ca toti colegii ei ar fi aflat despre demisia ei din presa, unde informatia a aparut pe surse. Consilierul prezidential a povestit ca, miercuri, a incercat sa il roage pe Marius Tuca sa amane publicarea articolului, dar ca a inteles decizia finala a Jurnalului National.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.