Fostul presedinte ii acuza pe membrii Comisiei Tismaneanu ca au vazut Revolutia la televizor. In realitate, o parte din acestia erau atunci in beciurile Militiei.

"Aberatii", "monstruozitati", "mirsavii", "minciuni", "speculatii de ordin politic, partizane", "scribalai". Ion Iliescu nu a facut deloc economie de invective la adresa Comisiei prezidentiale de condamnare a crimelor comunismului si a Raportului intocmit de aceasta. Prezent marti la o dezbatere organizata de Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989, al carui fondator este, fostul presedinte s-a dezlantuit. "Vin niste scribalai din astia sa dea lectii celor care si-au pus in pericol viata. Cine sint acesti oameni, ce au facut in timpul Revolutiei, ce riscuri si-au asumat ei, cind altii se jertfeau si isi riscau viata? Vin acum si fac pe speculantii, pe judecatorii. Este revoltator!", sustine Iliescu.

Ce faceau in ’89 "scribalaii" lui Iliescu

Unul dintre cei acuzati de Iliescu ca nu si-au riscat viata in timpul Revolutiei este Radu Filipescu, presedintele GDS. Acesta a fost condamnat in 1983 la zece ani de puscarie pentru ca a impartit manifeste anti-Ceausescu. Eliberat in 1986, Filipescu avea sa mai fie arestat de doua ori. Ultima oara, chiar pe 22 decembrie 1989.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.