Purtatoarea de cuvint a Administratiei Prezidentiale si-a depus demisia pe biroul sefului statului. Motivul disputei dintre cei doi il reprezinta, potrivit unor surse din Palatul Cotroceni, Elena Udrea

Adriana Saftoiu le-a marturisit unor apropiati ca a luat decizia de a-l parasi pe Traian Basescu pana la sfarsitul saptamanii. Oficial, motivul l-ar reprezenta o disputa pe tema aparitiilor publice ale sefului statului. In realitate, se pare ca fostul om de incredere al presedintelui a intrat intr-un conflict deschis cu fosta sa colega de la Cotroceni, Elena Udrea.

Seful statului nu luase pana aseara nici o decizie. El, sustin sursele citate, incearca in continuare s-o convinga pe Saftoiu sa renunte la demisie. Demisie care i-ar fi fost inaintata presedintelui inca de saptamana trecuta.

Cherchez la femme

Primul semn clar al racelii care s-a instalat intre cei doi au a fost faptul ca Adriana Saftoiu nu l-a mai insotit pe presedinte in ultimele doua vizite importante efectuate de acesta in starinatate: la Luxemburg si in Germania.

Originea disputei o are in centru - spun surse din Palatul Cotroceni, confirmate si din interiorul PD - pe ex-sefa Cancelariei Prezidentiale, Elena Udrea. Concret, Adriana Saftoiu i-a reprosat in ultima vreme lui Basescu faptul ca tine cont aproape numai de parerile Elenei Udrea si ca actioneaza politic in urma strategiilor pe le face cu aceasta. Problemele au aparut imediat dupa ce Traian Basescu a confirmat public acuzatiile aduse de Elena Udrea lui Tariceanu - celebrul biletel roz. Scandalul a fost lansat chiar in preziua Congresului PNL, unde Calin Popesc-Tariceanu a fost reconfirmat in fruntea partidului. Ulterior, s-au amplificat.

Pusa sa repare ce strica "blonda de la Cotroceni"

Mai simplu spus, Adriana Saftoiu i-a reprosat lui Basescu faptul ca o cheama sa repare situatii mediatice care i-au scapat sefului statului de sub control. Asta, dupa actiuni pe care le-a pus la cale cu Elena Udrea.

Saftoiu i-a mai cerut socoteala presedintelui si pentru aparitiile intempestive ale acestuia la televiziuni. Aparitii de genul celei in care a incercat sa acrediteze ideea ca n-ar fi spus, in declaratiile oficiale, ca referendumul pentru autonomia maghiarilor este neconstitutional, desi inregistrarile audio-video erau clare. De asemenea, si interventia in care seful statului s-a certat in direct, la TVR, cu premierul Tariceanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.