Curtea de Apel Constanta a dispus, ieri, trimiterea unei adrese catre Inspectoratul General al Politie Romane, prin care se solicita ca extradarea lui Sever Muresan sa se faca dupa finalizarea procesului din Romania al omului de afaceri.
Curtea de Apel Constanta a judecat, ieri, recursul formulat de procurori impotriva deciziei de achitare a lui Sever Muresan si a fostului director al bancii Bancii Dacia Felix, Mircea Horia Hossu. Cei doi au fost achitati pentru anumite fapte privind unele contracte derulate de fostul actionar majoritar al Bancii Dacia Felix (BDF).

Instanta a considerat ca cei doi se fac vinovati de comiterea unor infractiuni, insa a constatat ca in cazul acestora, faptele sunt prescrise. Sever Muresan a fost acuzat de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si folosirea cu rea-credinta a creditului societatii, iar Mircea Horia Hossu de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, gestiune frauduloasa si abuz in serviciu. Muresan a fost achitat de instanta inferioara, in 2005, insa procurorii au atacat sentinta, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.