Devine tot mai clar ca sirianul a avut si are un mesager pe care l-a imputernicit sa-l reprezinte. Mordechai Tzivin si Carmen Omar l-au vizitat pe Hayssam la Rahova in 9 februarie 2006

Omar Hayssam a fost vizitat, in data de 9 februarie 2006, in celula sa, numarul 606, din Penitenciarul Rahova, de catre avocatul israelian Mordechai Tzivin. Avocatul nu era singur. Impreuna cu el, a intrat si avocatul Carmen Omar, cumnata sirianului. Evident, aceasta avea imputernicire pentru o astfel de intrevedere. In aceeasi zi din 2006, potrivit lui Tzivin, Hayssam i-a dat israelianului o imputernicire pentru a ii rezolva "situatia de arest in care ma aflu in Romånia". O copie a actului a fost publicata de ziarul nostru. Familia sirianului a negat existenta documentului

Mordechai Tzivin ne-a declarat, ca, in perioada in care sirianul era arestat la Bucuresti, acesta l-a rugat sa se duca la presedintele Basescu si sa ii transmita cåteva informatii pe care, afirma israelianul, "presedintele si Hayssam le stiau numai ei pentru ca le discutasera intre patru ochi". Sirianul era convins ca Basescu i-ar fi rezolvat in cinci minute problema dosarului penal. Tzivin n-a vrut sa ne spuna daca a ajuns vreodata la Cotroceni. Avocatul crede ca acele informatii ar avea si acum aceeasi putere asupra presedintelui

Pe 26 aprilie 2006, adica la doua luni si jumatate de la acea vizita in penitenciar, Omar Hayssam era pus in libertate de Curtea de Apel Bucuresti, decizie ramasa definitiva pentru ca insusi procurorul de sedinta, Ciprian Nastasiu, cel care l-a trimis in judecata pe sirian, a cerut eliberarea pe motive medicale. Hayssam a primit doar o interdictie de a parasi teritoriul Romåniei. La nici o saptamåna, sirianul avea sa fuga din tara, imbarcat la bordul navei "Iman-T" apartinånd afaceristului sirian Mustafa Tartoussi

Omar Hayssam a fost vizitat, in data de 9 februarie 2006, in celula sa din Penitenciarul Rahova, de catre avocatul israelian Mordechai Tzivin, care sustine ca a fost imputernicit de sirian sa-l reprezinte juridic. Tzivin nu era singur. Impreuna cu el, a intrat si avocatul Carmen Omar, cumnata sirianului. Evident, aceasta avea imputernicire pentru o astfel de intrevedere. Imputernicirea data de Omar Hayssam lui Mordechai Tzivin poarta data de 9 februarie 2006, chiar daca sotia sirianului se indoieste ca asa ar fi stat lucrurile.

Ori Adela nu a stiut de aceasta vizita, ori i s-a cerut sa taca asupra acestor aspecte si sa puna pe piste false pe oricine s-ar interesa de acest fapt. La Penitenciarul Rahova, sirianul Omar Hayssam a locuit provizoriu, adica in arest preventiv, in camera 606. Ieri, cand am fost sa vedem conditiile in care a stat sirianul, am dat peste o celula cu mai multe paturi si cativa "locuitori" condamnati. Trei turci, pentru implicare in trafic de droguri, si un roman. Am vorbit cu ei prin viziera. Nu-l cunosteau pe sirian, dar stiau, in linii mari, "legenda" acestuia. Celula in care a stat Hayssam a fost trecuta, recent, de la regimul de preventie la regim inchis, cu detinuti.

Tzivin: Pot dovedi cu acte imputernicirea pe care mi-a dat-o Hayssam

Mordechai Tzivin, avocatul israelian care sustine ca il reprezinta pe Omar Hayssam, ne-a declarat, sambata, ca, in perioada in care sirianul era arestat la Bucuresti, acesta l-a rugat sa se duca la presedintele Basescu si sa ii transmita cåteva informatii pe care, afirma israelianul, "presedintele si Hayssam le stiau numai ei pentru ca le discutasera intre patru ochi". Sirianul era convins ca Basescu i-ar fi rezolvat in cinci minute problema dosarului penal. Tzivin n-a vrut sa ne spuna daca a ajuns vreodata la Cotroceni.

Avocatul ne-a mai spus ca acele informatii ar avea si acum aceeasi putere asupra presedintelui, chiar daca Hayssam este un simplu fugar. Tzivin ne-a declarat ca, daca Basescu ar fi destept, ar rezolva tot in cinci minute problemele sirianului, chiar daca, la aceasta ora, fuga sa din Romånia este subiectul unui scandal cu oficiali din serviciile secrete. Legat de presupusa mita data pentru fuga lui Omar Hayssam din tara noastra, avocatul sustine ca e vorba de un personaj din SRI pe care Tzivin l-ar fi si intålnit. In privinta rapirii celor trei jurnalisti in Irak, Mordechai Tzivin spune ca Omar Hayssam a fost folosit de prieteni, unii avånd functii inalte in statul romån.

Sirianul ar pastra tacerea deoarece pentru el este mai putin important daca sta in Romånia, pe cånd pentru ceilalti implicati este vital sa ramåna aici. Una dintre persoanele implicate are si acum o functie foarte mare in stat. Mai trebuie spus ca avocatul sustine ca a fost angajat personal de Omar Hayssam si ca are toate actele care dovedesc acest lucru. Spre exemplu, imputernicirea despre care sustine ca a fost semnata de sirianul insusi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.