Criza politica din Romania este prezentata pe larg in editia electronica de ieri a cotidianului "Financial Times". Nu este uitata nici posibila restructurare a guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu.

Cu aceasta ocazie, prestigiosul cotidian o lauda pe Monica Macovei, ministrul justitiei, atragand atentia ca se afla pe lista ministrilor ce ar putea fi inlaturati. Astfel, "Financial Times" arata ca Monica Macovei, apreciata la Bruxelles pentru lupta anticoruptie inainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, este in pericol sa-si piarda postul, dupa ce a intrat in conflict cu membrii Guvernului.

"Financial Times" a luat si punctul de vedere al premierului Tariceanu. Repetand ce a spus in ultimul timp, Tariceanu a declarat ca "fiecare ministru trebuie sa tina cont de principiul de baza al solidaritatii guvernamentale". Premierul a precizat ca "aceasta regula se aplica si in cazul ministrului Macovei, nu putem face exceptii".

Orice decizie in acest sens ar fi insa atent urmarita de UE, unde reformele ministrului justitiei se bucura de o mare apreciere, comenteaza publicatia. "Financial Times" atrage atentia ca autoritatile europene sunt ingrijorate ca reformele au stagnat incepand din noiembrie, cand Romania a primit unda verde pentru aderare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.