Ieri, la Bilantul anual al SRI, Directorul George Cristian Maior a semnalat ca sunt tot mai multe situatii in care se cere... desecertizarea unor rapoarte ale serviciului, in urma carora datele furniyate opiniei publice pot fi prezentate incomplet sau scoase din context, generand perceptii false sau chiar dezinformari.

Suntem un Sewrviciu de Informatii, nu unul de informare, a spus Maior. Prezent la bilant, presedintele Basescu a apreciat neutralitatea serviciului, opinand ca intotdeauna SRI ar trebui sa fie condus de un reprezentant al Opozitiei. Tototdata, la bilant s-a subliniat ca, desi SRI a avansat in 2006 peste 10.000 de rapoarte privind situatia din energie,care afecteaza econonomia nationala,s-a constatat o lipsa de reactie a institutiile abilitate.

Directorul SRI, George Maior, a declarat, ieri, la bilantul institutiei pe 2006, ca fuga lui Omar Hayssam este un insucces punctual al SRI si al intregului sistem de securitate nationala si ca din cauza acestui incident, serviciul a fost afectat din punctul de vedere al imaginii sale. Maior, care a fost numit sef la SRI dupa demisia lui Radu Timofte imediat dupa fuga sirianului, a sustinut ca anul 2006 a fost un an dificil pentru institutie din cauza "fugii unui individ acuzat de terorism" si ca acest incident este o dovada a modului in care constructia imagologica poate depasi fondul realitatii.

La bilantul serviciului Maior a mai spus ca unul din succesele SRI a fost faptul ca a reusit sa predea aproape toata arhiva fostei Securitatii catre CNSAS si a afirmat ca mai au ramas niste dosare de contraterorism si spionaj care sunt analizate saptamanal in comisia mixta SRI-CNSAS. Directorul SRI a mai spus ca in ultima vreme exista "o manie" de a cere desecretizarea unor rapoarte ale SRI si a atras atentia ca aceste date pot crea perceptii false sau dezinformari daca sunt prezentate incomplet sau scoase din context. "Suntem totusi SRI, nu serviciu public de informare", a afirmat Maior. Maior a mai spus ca in 2006, serviciul a prezentat institutiilor statului peste 10 000 de rapoarte pe teme precum situatia din energie, problemele care afecteaza siguranta nationala sau economia tarii. In context, Maior s-a plans de lipsa de reactie la aceste informari din partea institutiilor statului, cu exceptia MAI.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.