Cei care au realizat anul trecut venituri din activitati independente, din actiuni, inchirieri sau asocieri vor depune si anul acesta declaratia de venit. Termenul-limita: 15 mai.

Persoanele fizice care au realizat in 2006, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din activitati independente, din inchirieri si din activitati agricole determinate in sistem real sint si anul acesta obligate sa depuna declaratia de venit.

Termenul pina la care declaratiile pot fi depuse la Administratia Financiara este 15 mai inclusiv. Declaratia poate fi depusa si dupa aceasta data, dar cu achitarea unei amenzi de 10 pina la 100 RON.

Vine prin posta

Actul poate fi depus direct la ghiseul organului fiscal sau poate fi trimis prin posta. Prin posta sint doua variante. In prima varianta, poate fi folosit plicul autoadresat trimis de Administratia Fiscala (ANAF).

In acest caz, contribuabilii trebuie sa completeze formularele, conform instructiunilor incluse in pachetul informational primit, iar apoi sa le introduca in plicul destinat transmiterii si sa-l depuna la cel mai apropiat oficiu postal. Plicurile de la ANAF vor incepe sa ajunga la contribuabili in aprilie. Potrivit unor estimari ale ANAF, numarul celor care trebuie sa depuna declaratia de venit in acest an se ridica la circa 400.000.

In situatia in care pachetul informational de la ANAF nu vine, desi persoana stie ca are venituri care trebuie declarate, poate descarca "Formularul 200" de pe pagina de web a ANAF (anaf.mfinante.ro, modulul Asistenta contribuabili, submodul Persoane fizice, sectiunea Formulare). Apoi, pe plic trebuie trecuta adresa Administratiei Fiscale de care apartine.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.