Potrivit DNA, in perioada 2001-2002, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare in cadrul unei licitatii organizate de Ministerul Justitiei, Bradisteanu a atribuit, cu incalcarea flagranta a normelor legale in materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar si a spitalului ‘Profesor dr.Constantin Angelescu’.

DNA spune ca, in schimbul favorizarii la licitatie a unor firme, prin pozitia sa, Bradisteanu a primit, in conturile firmei sale off-shore "Arnell Development Ltd" din Insulele Virgine Britanice, sumele de 500.000 dolari si 3.594.333 euro, ca mita pentru activitatea desfasurata in cadrul comisiei de evaluare a licitatiei. Pe de alta parte, tot in aceeasi cauza, s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala pentru ca s-a constatat lipsa vinovatiei a medicului Streinu Cercel.

Potrivit DNA, la data de 18.08.2006, Bradisteanu a formulat o cerere de suspendare a urmaririi penale, invocand probleme de sanatate care il pun in imposibilitatea de-a participa la actele de urmarire penala si care necesita o interventie chirurgicala in Spitalul din localitatea Radensburg - Germania. Cererea a fost respinsa la data de 14.12.2006, in baza raportului nr. A 1/12092 din 2006 intocmit de I.N.M.L. Mina Minovici care a concluzionat ca afectiunile pe care Bradisteanu le prezinta nu-l impiedica sa ia parte la efectuarea actelor de urmarire penala.