Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus ieri trimiterea in judecata a medicului Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luare de mita in forma continuata.

Potrivit DNA, in perioada 2001-2002, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare in cadrul unei licitatii organizate de Ministerul Justitiei, Bradisteanu a atribuit, cu incalcarea flagranta a normelor legale in materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar si a spitalului ‘Profesor dr.Constantin Angelescu’.

DNA spune ca, in schimbul favorizarii la licitatie a unor firme, prin pozitia sa, Bradisteanu a primit, in conturile firmei sale off-shore "Arnell Development Ltd" din Insulele Virgine Britanice, sumele de 500.000 dolari si 3.594.333 euro, ca mita pentru activitatea desfasurata in cadrul comisiei de evaluare a licitatiei. Pe de alta parte, tot in aceeasi cauza, s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala pentru ca s-a constatat lipsa vinovatiei a medicului Streinu Cercel.

Potrivit DNA, la data de 18.08.2006, Bradisteanu a formulat o cerere de suspendare a urmaririi penale, invocand probleme de sanatate care il pun in imposibilitatea de-a participa la actele de urmarire penala si care necesita o interventie chirurgicala in Spitalul din localitatea Radensburg - Germania. Cererea a fost respinsa la data de 14.12.2006, in baza raportului nr. A 1/12092 din 2006 intocmit de I.N.M.L. Mina Minovici care a concluzionat ca afectiunile pe care Bradisteanu le prezinta nu-l impiedica sa ia parte la efectuarea actelor de urmarire penala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.